HNL: Klubovi i igrači posrednicima lani isplatili nešto više od 10 mil. eura

Komisija za rad s posrednicima Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza u prošloj godini registrirala je točno 100 poslova u kojima se koristila usluga posrednika. Igrači su bili klijent u 41 slučaju, a ostatak se odnosi na klubove

50
[Image by Ann -- please donate from Pixabay]

Sukladno propisima FIFA-e i nacionalnog Saveza Komisija za rad s posrednicima Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza objavila je podatke o poslovima u kojima su registrirani posrednici u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2021. godine, piše portal nogometplus.net.

Komisija je u prošloj godini registrirala točno 100 poslova u kojima se koristila usluga posrednika. Igrači su bili klijent u 41 slučaju, a ostatak se odnosi na klubove. Nogometaši su tako agentima u 2021. isplatili nešto više od dva milijuna eura dok su klubovi HT Prve lige za isto izdvojili nešto malo više od osam milijuna eura.

Rekorder po pitanju financijskih izdavanja za posrednike je ponovo Dinamo sa 6,2 milijuna eura, a slijedi ga Rijeka koja je u ovu svrhu potrošila nešto više od 800 tisuća eura. Hajduk je pak bio izdašniji nego prošle godine te je izdvojio nešto manje od 500.000 eura, a Lokomotiva se zaustavila na brojci od 328.300 eura.

Šibenik je posrednicima isplatio 200.000 eura, a Gorica 27.000 eura. Po običaju, navodi portal, kad su u pitanju ovakva izvješća ponovno nije evidentiran nijedan posao u kojem je slavonski prvoligaš Osijek koristio usluge posrednika.

Na portalu nogometplus.net možete vidjeti ukupne iznose isplaćenih naknada registiranim posrednicima po klubovima u 2021. te popis svih poslova, klijenata i posrednika koji su registrirani u prošloj godini.