HUP Udruga trgovine: Kriza nije vrijeme za dodatna ograničenja

Poslodavci okupljeni u HUP- Udruzi trgovine ističu da je za očekivati nastavak trenda pada prodaje zbog smanjenog povjerenja potrošača, pogoršanja na tržištu rada te promijenjenih navika potrošača

18
rad nedjeljom

HUP- Udruga trgovine je jedinstvenog stava da vrijeme krize uzrokovane pandemijom COVID-19 nije dobar trenutak za nametanje dodatnih ograničenja u radu trgovina, a to se odnosi i na rad nedjeljom.

Trgovci su ionako suočeni sa smanjenom poslovnom aktivnosti te nemogućnosti planiranja i neizvjesnostima koje donosi ova kriza. Potencijalni gubitak radnih mjesta uzrokovan ovakvim odlukama dodatno bi produbio razmjere postojeće krize.

Poslodavci okupljeni u HUP- Udruzi trgovine također ističu da je za očekivati nastavak trenda pada prodaje zbog smanjenog povjerenja potrošača, pogoršanja na tržištu rada te promijenjenih navika potrošača.

>>Kako je epidemija promijenila naše kupovne navike

Ako Ministarstvo namjerava ići sa zakonskim rješenjem, prijedlog Izvršnog odbora  HUP- Udruge trgovine je da se u tom slučaju zatraži razmjerna prilagodba, odnosno rok za primjenu od najmanje godine dana nakon stupanja na snagu novog Zakona.