Institut IGH ugovorio nadzor triju projekata za 12,3 mil. kuna

Institut IGH će nadzirati gradnju turanjske zaobilaznice kod arlovca, belomanastirske obilaznice te rekonstrukciju kolnika državne ceste između naselja Normanci i općine Petrijevci

156
IGH nadzor

Institut IGH objavio je putem Zagrebačke burze da je nakon provedenih postupaka javne nabave dobio tri nova ugovora s Hrvatskim cestama za usluge nadzora izgradnje i rekonstrukcije triju prometnih pravaca. Ukupna vrijednost ugovora je oko 12,3 milijuna kuna.

Riječ je o kompletnom nadzoru nad izgradnjom brze ceste duljine nešto više od šest kilometara kroz Karlovac u smjeru Splita, kojom će se poboljšati prometna sigurnost i kapacitet, naročito u vrijeme pojačanog ljetnog prometa.

Nova cesta u potpunosti će zaobići Turanj, naselje koje je dosad bilo izrazito prometno opterećeno, te će se spojiti na već izgrađeni most preko Korane, navode iz Instituta IGH, koji će se nadzor nad izgradnjom obavljati s partnerom, a vrijednost ugovorenih poslova za tvrtku iznosi 4,6 milijuna kuna.

Drugi ugovor odnosi se na kompletan nadzor nad izgradnjom 3,2 kilometra duge obilaznice Belog Manastira, čime će se kvalitetnije riješiti smanjenje prometa, naročito tranzitnog, kroz sam centar grada.

>>Robert Petrosian preuzima od Olivera Kumrića vođenje Instituta IGH

To je “iznimno bitno jer se očekuje da će se daljnjom izgradnjom autoceste koridora Vc upravo tranzitni promet dodatno naglasiti”, navode se u priopćenju.

Vrijednost ugovorenih poslova na projektu iznosi gotovo 3,4 milijuna kuna, a rok za završetak radova je 22 mjeseca od uvođenja u posao.

Tisuću aktivnih ugovora, više od 500 zaposlenih

Treći ugovor obuhvaća nadzor nad rekonstrukcijom nove kolničke konstrukcije državne ceste između naselja Normanci i općine Petrijevci, ukupne duljine nešto više od 17 kilometara.

Projekt obuhvaća i gradnju 14 kilometara novih biciklističkih staza, uz rekonstrukciju i dogradnju devet kilometara pješačkih staza.

Rok za izgradnju je 24 mjeseca, a IGH će provoditi kompletan nadzor. Vrijednost ugovorenih poslova za tvrtku iznosi 4,3 milijuna kuna.

Iz Instituta IGH ujedno podsjećaju da su nedavno potpisali ugovor za nadzor i kontrolu kvalitete sanacije Krčkog mosta, u vrijednosti nešto više od milijun kuna.

“IGH trenutačno ima oko tisuću aktivnih ugovora za niz usluga koje nudi, primarno u graditeljstvu, što ga čini vodećom inženjerskom tvrtkom u sektoru graditeljstva. Također, tijekom prošle i ove godine IGH je zaposlio više od sto novih kolega, čime je prešao brojku od petsto zaposlenih, a u narednom razdoblju planira i nova zapošljavanja”, zaključuje se u objavi kompanije.