Robert Petrosian preuzima od Olivera Kumrića vođenje Instituta IGH

Dosadašnji predsjednik Uprave Oliver Kumrić prelazi na funkciju izvršnog direktora krovne kompanije Avenue Engineering and Construction, gdje će biti zadužen za ostvarivanje strateškoh ciljeva grupacije na globalnom tržištu

318
Oliver Kumrić
Oliver Kumrić

Robert Petrosian novi je predsjednik Uprave Instituta IGH, a dosadašnji predsjednik Uprave Oliver Kumrić prelazi na funkciju izvršnog direktora krovne kompanije Avenue Engineering and Construction, gdje će biti zadužen za ostvarivanje strateškoh ciljeva grupacije na globalnom tržištu, objavio je Institut IGH.

Kumrić će također ući i u vlasničku strukturu kao partner, no ostat će i dalje ključna osoba u odnosima s najvažnijim partnerima i klijentima Instituta IGH.

Robert Petrosian dosadašnji je član Uprave i direktor podružnica u Rusiji i Gruziji te dugogodišnji zaposlenik IGH s više od 20 godina iskustva u građevinarstvu. Promjene u Upravi Instituta IGH bit će potvrđene na sjednici Nadzornog odbora kompanije koja će biti održana 28. veljače, a na snagu će stupiti 31. ožujka.

“Zahvalan sam na povjerenju koje mi je Sergej Gljadelkin, većinski vlasnik Instituta IGH, ukazao pozvavši me da nastavim strateški razvijati Avenue Engeneering and Construction i Institut IGH kao ključnu kompaniju u tom dijelu poslovanja grupacije. Nakon završetka faze oporavka pred IGH-om su daljnja pozicioniranja na novim tržištima, rješavanje odnosa s vjerovnicima, uravnoteženje vrijednosti poslova i troškova rada te nova ulaganja u poboljšanje uvjeta rada, stoga ovu promjenu vidimo kao početak nove dionice razvoja. Zahvaljujem svojim kolegama na dosadašnjoj podršci te im svima, a osobito kolegi Petrosianu, želim puno uspjeha u daljnjem upravljanju kompanijom“, izjavio je Oliver Kumrić.

Otplaćena dugovanja iz predstečajne nagodbe

Oliver Kumrić imenovan je članom Uprave Instituta IGH 2015. godine, a 1. siječnja 2018. godine preuzeo funkciju predsjednika Uprave od Josipa Paladine. Tijekom njegova mandata predsjednika Uprave značajno su poboljšani efikasnost i poslovni procesi. U 2019. ugovoreni su novi poslovi u vrijednosti 210 milijuna kuna, što je povećanje od 60 posto u odnosu na prethodnu godinu.

>>Institutu IGH 4,4 mil. kuna za nadzor omiške obilaznice

>>Institut IGH nadzirat će izgadnju nove riječke bolnice

Dugovanja iz predstečajne nagodbe gotovo su u potpunosti otplaćena, a tekuća su dugovanja u proteklih 18 mjeseci prepolovljena uz znatno skraćene rokove plaćanja. Povećane su i plaće za oko 50 posto djelatnika. Kroz snažnu orijentaciju na strana tržišta IGH nastavlja jačati svoju tržišnu poziciju, što će dovesti i do daljnjih zapošljavanja i povećanja plaća te potencijalno i akvizicija novih poduzeća.

“Oliver Kumrić kao dosadašnji predsjednik Uprave i Robert Petrosian koji preuzima vodstvo Instituta IGH odradili su zajedno sjajan posao na restrukturiranju i repozicioniranju kompanije. Oliverove profesionalne i ljudske kvalitete te poslovni uspjesi razlozi su zbog kojih smo sretni što je odlučio prihvatiti novi izazov na poziciji izvršnog direktora i partnera u Avenue Engineering and Construction. Pritom na čelo IGH dolazi Robert kao vrstan stručnjak iza kojeg su izvrsni rezultati ostvarivani na međunarodnim tržištima te sam uvjeren kako će nastaviti uspješno voditi kompaniju kao ključnu u tom dijelu našeg cjelokupnog poslovanja“, izjavio je Sergej Gljadelkin.