JGL u Znanstvenom vijeću okupio domaće i strane stručnjake

U Vijeću su međunarodno afirmirani eksperti iz farmakologije, pretkliničkih, kliničkih i regulatornih faza razvoja lijeka, dizajna farmaceutskih proizvoda, sustava i tehnologija dostave lijeka s bogatim praktičnim, regulatornim, kliničkim i industrijskim iskustvom

96
Znanstveno vijeće JGL

Riječka farmaceutska kompanija JGL osnovala je svoje Znanstveno vijeće koje kao nezavisno i međunarodno tijelo okuplja domaće i inozemne stručnjake. Cilj je ojačati znanstveni profil istraživačkoih projekata i razvoj kompanije.

U Znanstvenom vijeću je deset međunarodno afirmiranih eksperata iz farmakologije, pretkliničkih, kliničkih i regulatornih faza razvoja lijeka, dizajna farmaceutskih proizvoda, sustava i tehnologija dostave lijeka s bogatim praktičnim, regulatornim, kliničkim i industrijskim iskustvom.

“Želimo da JGL bude inovator u razvoju naprednih, diferenciranih proizvoda u naša tri strateška terapijska područja – gripi i prehladi, oftalmologiji i dermatologiji. Paralelno s realizacijom projekta INTEGRA 2020, kojim ćemo objediniti i snažno ojačati naše istraživačko-razvojne i proizvodne kapacitete, osnivanje Znanstvenog vijeća je dodatni iskorak u razvoju inovativnih proizvoda, kojim stvaramo svoj znanstveno-inovacijski ekosustav. Cilj tog tijela je da, u suradnji s timom JGL-a, usmjerava postojeće i razvija nove ideje za proizvodni i tehnološki portfelj kompanije s čvrstim znanstvenim obrazloženjem”, rekao je glavni izvršni direktor JGL-a Mislav Vučić.

Rad Znanstvenog vijeća JGL-a koordinira dr. Zdravka Knežević, direktorica Znanstveno-stručnih operacija koja se početkom ove godine pridružila timu riječke farmaceutske kompanije. Dr. Knežević ima više od 30 godina iskustva u području istraživanja i razvoja, registracija te klinike i medicine.

“Veseli me što baš u JGL-u mogu podijeliti svoje znanje i iskustvo iz međunarodnih kompanija, ali i osnivanjem Vijeća surađivati sa sjajnim timom znanstvenika iz Europe, Velike Britanije, Rusije, Ukrajine, Turske i ostalih globalnih tržišta. Vjerujem da je ovo veliki napredak za JGL i naše timove, ali i za Hrvatsku, jer ćemo moći razvijati nove proizvode u korist naših pacijenata i potreba liječenja koje nam nosi današnji život, a u čemu znanost vodi glavnu riječ”, naglasila je dr. Knežević.

Znanstveno vijeće JGL-a čine dr. Jag Ahluwalia, liderica s više od 35 godina iskustva u regulatornim oslovima i kvaliteti, dr. Andreas Bilstein, znanstvenik, konzultant i generalni direktor tvrtke Ursatec, prof. dr. Henning H. Blume, globalno priznati stručnjak na širokom području biofarmaceutike, prof. dr. Vasil Ivanovič Popovič, ORL kirurg, dječji otorinolaringolog i ORL onkolog u Ukrajini, dr. Sonja Jandroković, pročelnica Dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije Klinike za očne bolesti Kliničkog bolničkog centra Zagreb, prof. dr. Stipan Jonjić, redoviti profesor i pročelnik Zavoda za histologiju i embriologiju te voditelj Centra za proteomiku na Medicinskom fakultetu riječkog sveučilišta, prof. dr. Jasmina Lovrić, dekanica Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, prof. dr. Marina A. Mokronosova, voditeljica alergološkog odsjeka klinike I. I. Mechnikov u Rusiji, prof. dr. Özgen Özer, voditeljica Odjela farmaceutske tehnologije na Farmaceutskom fakultetu sveučilišta Ege u Izmiru te prof. dr. Vladimir Trkulja, redoviti profesor farmakologije na zagrebačkom Medicinskom fakultetu.