Kandit u 2020. realizirao 1,9 milijuna kuna ulaganja

Najznačajniji projekti usmjereni su na tehnološko unapređenje procesa proizvodnje čime se osigurava podloga za optimizaciju troškovne učinkovitosti i povećanje kapaciteta

57
Kandit

U prvom kvartalu 2021. godine Kandit je, unatoč pandemiji, poslovao pozotivno. Ostvaren je rast ukupnih prihoda od 6 posto, dok su prihodi od prodaje veći za 11 posto u odnosu na isto razdoblje 2020. godine. EBITDA za prvi kvartal ove godine veća je za 23 posto.

Preduvjet rasta i razvoja, poručuju iz Kandita, svakako su investicije i kontinuirano ulaganje u nove projekte tako da je u 2020. godini realizirano 1,9 milijuna kuna kapitalnih ulaganja. Najznačajniji projekti usmjereni su na tehnološko unapređenje procesa proizvodnje čime se osigurava podloga za optimizaciju troškovne učinkovitosti i povećanje kapaciteta.

U zahtjevnom poslovnom okruženju Kandit je fokusiran na daljnje unaprjeđenje poslovanja kroz efikasno upravljanje troškovima, tehnološki napredak te inoviranje proizvodnog programa. Projekti koji su u 2020. zbog krize izazvane pandemijom COVID-19 obustavljeni ili odgođeni, realizirat će se ove godine te su sve razvojno-marketinške aktivnosti usmjerene na njihovu realizaciju.

Prodaja u konditorskoj industriji je u značajnoj mjeri sezonskog karaktera. Dok je u 2020. godini već u prvom kvartalu zabilježen slabiji promet za prigodni program, ove se godine osjetio određeni potrošački optimizam te je program za uskršnje blagdane i obilježavanje određenih datuma realiziran prema planu kako u Hrvatskoj tako i na izvoznim tržištima, kažu u Kanditu.

“Fokusiranje na realizaciju profitabilnih programa, optimizacija troškova i fleksibilnost u prilagođavanju situaciji s koronavirusom rezultirali su ostvarenom EBITDA od 34,06 milijuna kuna, uz maržu od 13,5 posto odnosno rastom od 24 posto u odnosu na 2019.godinu. Izvozna orijentacija tvrtke te realiziranje novih poslova na izvoznim tržištima rezultirali su udjelom izvoza u prihodima od prodaje od 47 posto”, reklal je za Večernji list članica Uprave Dajana Mrčela.