Adrian Ježina vodit će Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska

Budući da je Hrvatska na putu da postane potpuno konvergentno tržište za United Grupu, a Slovenija već u cijelosti konvergira i raste u svim segmentima, logično je povezati ta dva tržišta kroz jedinstvenu upravu, obrazloženje je odluke o spajanju

300
Adrian Ježina
Adrian Ježina [Izvor: United Grupa]

Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska spajaju se u jedinstvenu skupinu koju će voditi Adrian Ježina trenutni izvršni direktor Telemach Slovenija, objavila je u petak United Grupa.

Budući da je Hrvatska na putu da postane potpuno konvergentno tržište za United Grupu, a Slovenija već u cijelosti konvergira i raste u svim segmentima, logično je povezati ta dva tržišta kroz jedinstvenu upravu, obrazložena je ova odluka u priopćenju.

Unutar United Grupe u Hrvatskoj djeluje telekom operater Telemach Hrvatska, televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr.

Sportska i poslovna karijera

Adrian Ježina diplomirani je inženjer elektrotehnike. Rođen je 1972. u Berwynu (Illinois, SAD). Diplomirao je 1999. na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Magistrirao je 2012. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Ježina je od 1982. do 2000. igra vaterpolo. Počeo je u splitskom Jadranu, a zadnju sezonu odigrao je za KPK iz Korčule. S Jadranom je 1991, osvojio naslov prvaka SFRJ, a 1992. i 1993. Kup prvaka Europe.

Od 2000. do 2002. radio je kao softver dizajner i projekt menadžer u Ericsson Nikoli Tesli, a od 2002. do 2004. u B.netu kao regionalni direktor za područje Splita. Od 2005. do 2006. je operativni direktor u B.netu, a 2006. postaje predsjednik Uprave. Na toj poziciji bio je do 2012, , a od 2012. do 2016. bio je član Uprave Austria Telekoma / America movil. Zatim je 2017. postao predsjednik Uprave Siemens Convergence Creators – Adria Region;, a u studenom iste godine pridružio se United Grupi kao predsjednik Uprave Telemacha Slovenija.

Pod njegovim vodstvom Telemach Slovenija postao je lider u širokopojasnom internetu u toj zemlji. Također, kompanija je jedan od rijetkih alternativnih operatora u Europi koji je pretekao bivšeg monopolistu na tržištu. Telemach Slovenija uspješno je povećala svoj tržišni udio u mobilnim komunikacijama na oko 25 posto i vodeći je pružatelj video usluga u Sloveniji.

Viktor Pavlinić, dosadašnji izvršni direktor Telemach Hrvatska, zajedničkom odlukom se povlači sa svoje funkcije. Pavlinić je izvršni direktor od 2016. godine izvršni direktor, kada je kompanija poslovala u okviru grupe Tele 2. Vodio je tvrtku Tele 2 Hrvatska kroz proces preuzimanja i integracije u United Grupu, rebranding u Telemach Hrvatska, uvođenje fiksnih usluga i nove mobilne ponude.

Izvršni odbor United Grupe zahvalio je Pavliniću na njegovom vodstvu tijekom razdoblja integracije i tranzicije te mu je poželio uspjeh u daljnjem radu.