Alberto Terzi novi je direktor Sektora lanca opskrbe Heinekena Hrvatska

Na ovoj poziciji zamijenit će Valentinu Belavić koja je promaknuta u globalnu menadžericu za proizvodnju piva i cidera kompanije Heineken

76
Alberto Terzi

Alberto Terzi imenovan je direktorom Sektora lanaca opskrbe Heinekena Hrvatska. Na ovoj poziciji zamijenit će Valentinu Belavić koja je promaknuta u globalnu menadžericu za proizvodnju piva i cidera kompanije Heineken. Alberto Terzi će nastaviti graditi odličnu kulturu Sektora lanca opskrbe uz poseban naglasak na sigurnost, kvalitetu i optimizaciju E2E (end to end) procesa te unapređenje razine usluge kupcima.

Alberto se pridružio Heinekenu 2008. godine kao stručnjak za logistiku u korporativnom uredu distribucije i logistike u Zoetewoudeu gdje je doprinosio razvoju kompanijskih logističkih standarda i stručnih kompetencija te davao podršku operativnim kompanijama u rješavanju logističkih pitanja.

U 2010. se preselio u Nigeriju gdje je radio kao menadžer logistike i nabave u novo kupljenim pivovarama Sona Grupe, ali i sudjelovao u njihovoj integraciji. Dvije godine kasnije unaprijeđen je u menadžera logistike i nabave u kompaniji Bralima u Demokratskoj Republici Kongo, gdje je bio zadužen za šest pivovara.

Nakon godina provedenih u Africi, 2016. godine postaje direktor Sektora lanca opskrbe u kompaniji Commonwealth Breweries (CBL) unutar Heinekena Bahami. Alberto je tada vodio rekonstrukciju pivovare koju je 2016. pogodio razoran uragan, ali i podigao razinu profesionalnosti u odjelima logistike i servisiranja kupaca smanjenjem broja nesreća i povećanjem razine usluge.

Prije dolaska u Heineken, Alberto je radio na nekoliko operativnih pozicija u humanitarnom sektoru uključujući UN i Crveni križ u Africi i Aziji.

Alberto Terzi odgovarat će Odinu Goedhartu, predsjedniku Uprave Heinekena Hrvatska.