Ante Ančić novi direktor sportskog razvoja u agenciji BTravel

Jedan od glavnih projekata koje će Ante Ančić razvijati je plasman Hrvatske na inozemna tržišta kao idealne destinacije za sportske pripreme, ali i za održavanje sportskih događanja

u 18:00 Zadnja izmjena: 15.05.2018 u 18:03
46
Ante Ančić
Ante Ančić, direktor za sportski razvoj BTravel agencije

Ante Ančić, donedavni direktor Europskog prvenstva u rukometu za Grad Zagreb, postao je novi član BTravel agencije, jedne od najbrže rastućih hrvatskih i regionalnih turističkih agencija, priopćili su iz kompanije.

Ante Ančić u BTravelu je angažiran na poziciji direktora za sportski razvoj. Glavni projekt koji će razvijati je plasman Hrvatske na inozemna tržišta kao idealne destinacije za sportske pripreme, ali i za održavanje sportskih događanja. Bit će odgovoran i za preuzimanje nekih novih akvizicija BTravela u Hrvatskoj.

“Neprocjenjivo sportsko iskustvo Ante Ančića i kontakti s osobama iz raznih sportskih segmenata, uvelike će pridonijeti razvoju naših poslovnih procesa. Osim sporta, ovu akviziciju vidimo i kao snažan način za ulazak na određena emitivna tržišta na kojima su ljudi jako privrženi svojim sportskim klubovima, bez obzira jesu li aktivni sportaši ili podržavaju sport na razne druge načine.”, istaknuo je Dalibor Bilić, predsjednik Uprave BTravela.

Profesionalnu karijeru u sportskim krugovima Ante Ančić započeo je 2012. godine kao tehnički tajnik Rukometnog kluba Zagreb, a od 2013. zauzeo je poziciju direktora kluba. U javnosti je poznat i po funkciji direktora natjecanja tijekom Svjetskog rukometnog prvenstva u Zagrebu 2009. godine, ali i kao direktor Europskog rukometnog prvenstva za Grad Zagreb.

Razvoj sportskog turizma

Uz poslovni i incoming turizam, te MICE segment, bitan dio poslovanja BTravela čini i sportski turizam, odnosno suorganizacija događanja i servis za klubove i saveze. U tom segmentu poslovanja BTravel planira ove godine rast od 100% u odnosu na prethodnu godinu.

Temelj sportskog turizma kojeg BTravel radi i razvija je prezentacija Hrvatske u svijetu kao destinacije koja ima svu potrebnu sportsku infrastrukturu za organizaciju sportskih priprema, kampova, događanja i sl. za strane klubove i saveze.