Domaći startup Oradian zapošljava 100-tog člana tima i nastavlja rasti

U prvih pet godina Oradian je od osnivačkog tima koji se sastojao od četiri člana narastao do 50 zaposlenika, a u zadnjih godinu dana udvostručio je broj zaposlenih sa 50 na 100 i planira i dalje zapošljavati

u 13:42 Zadnja izmjena: 15.05.2018 u 14:18
125
Oradian
Sjedište kompanije u Zagrebu

Oradian je dostigao novi cilj u svojoj transformaciji od malog europskog start-up-a do međunarodne kompanije, tako što je u svibnju 2018. zaposlio 100-tog člana svog tima. Kontinuirano zapošljavanje Oradiana ubrzava njegovu misiju financijske uključivosti: povezati 100 milijuna obitelji iz nekih od najzabačenijih i teško dostupnih zajednica u svijetu s financijskim uslugama.

Oradian je kompanija financijske uključivosti koja pruža usluge financijskim institucijama u zabačenim, teško dostupnim zajednicama. Kroz set alata vezanih na oblak (eng. cloud) i stvorenih za financijske institucije koje rade na tržištima u nastajanju, Oradian omogućuje svojim korisnicima da postanu učinkovitiji, rastu i dopiru do većeg broja klijenata – od kojih mnogi žive s manje od dva dolara dnevno.

Danas se Oradianova zajednica sastoji od više od 60 financijskih institucija u osam država s posebnim fokusom na Filipine i Nigeriju. Vrijednost koju Oradian i njegov set alata donosi svojim korisnicima dovela je do kontinuiranog poslovnog razvoja u osam država diljem jugoistočne Azije i Afrike.

Od malog europskog start-up-a do međunarodne kompanije

Suosnivač i izvršni direktor Antonio Šeparović komentirajući Oradianov rast rekao je: „Podrška naših investitora učinila je naše globalno širenje mogućim. Uz njihovu kontinuiranu podršku, u mogućnosti smo imati stvarni utjecaj u zajednicama u kojima rade naši korisnici. Njihove investicije u Oradian omogućuju nam stvaranje naših tržišnih timova i daju mogućnost da uvijek idemo korak dalje kako bismo dali vrijednost našim korisnicima”.

Od osnivanja 2012. godine od strane četiri mikro kreditora, njegov tim i zajednica korisnika su stabilno rasli iz godine u godinu. U prvih pet godina Oradian je od osnivačkog tima koji se sastojao od četiri člana narastao do 50 zaposlenika, dok je od lipnja 2017. do svibnja 2018. godine broj djelatnika udvostručio s 50 na 100. Danas, imaju oko 60 djelatnika koji rade u sjedištu kompanije u Zagrebu i 40 djelatnika koje rade na tržištima na kojima djeluju naši korisnici. Oradian planira nastaviti sa zapošljavanjem i dalje  i to s deset novih zaposlenika mjesečno u nadolazećoj godini za svoje timove u Zagrebu, Manili i Lagosu.

Novi zaposlenici dovode do novih ideja

Voditeljica talenata i kulture u Oradianu Mihaela Smadilo, istaknula je: “Važno je da pronađemo najveće talente i privučemo ih sebi, kako bismo držali korak s potrebama naših korisnika. Ali, podjednako je važno da naši novi članovi tima dijele Oradianovu viziju i misiju. Naša misija je u središtu svega što radimo. Ona spaja sve nas iz 20 različitih država i omogućuje nam da usklađeno radimo prema jedinstvenom zajedničkom cilju”.

Marko Elezović, Oradianov Voditelj tehnologija, imao je priliku vidjeti kako se njegov tim širi od nekoliko pojedinaca do velikog tima inženjera. “Moj tim nastoji svladati sve izazove s kojima se naši korisnici suočavaju u dnevnom korištenju tehnologije. Mi vjerujemo kako kompleksnost sustava treba biti prikrivena apstrakcijama visoke razine, umjesto da je prepreka u korisničkom iskustvu. Dovođenje novih djelatnika u naš tim donijelo je i mnoštvo novih ideja s obzirom da su oni tek usvajali kolektivno znanje naše kompanije, te smo na ovaj način postali svjesni rješenja koja nismo prije vidjeli”.

Od 19. do 20. svibnja voditelji timova iz Oradiana sudjelovat će na Silicon Milk Roundabout-u u Londonu – poslovnom sajmu za tehnološke stručnjake – kako bi privukli kadrove koji vjeruju u misiju kompanije, osobito programere te menadžere uspješnosti proizvoda i korisnika.