Boris Žgomba ponovno u Izvršnom odboru ECTAA

ECTAA okuplja nacionalne udruge putničkih agencija i touroperatora 30 europskih zemalja, među kojima 27 iz EU-a, predstavlja oko 70.000 poduzeća. Boris Žgomba ponovo je izabran za člana Izvršnog odbora na razdoblje od 2022. do 2024.

9
Boris Žgomba
Boris Žgomba, predsjednik Uprave Unilinea i predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK

Boris Žgomba, predsjednik Uprave Unilinea i predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK, ponovo je izabran za člana Izvršnog odbora Europskog udruženja putničkih agencija i turoperatora (The European travel agents’ and tour operators’ associations – ECTAA). Izborna sjednica ECTAA održana je u petak na Cipru. Žgomba je kao hrvatski predstavnik, uz još tri kandidata, izabran za člana Izvršnog odbora na razdoblje od 2022. do 2024. godine.

“Velika mi je čast što sam još jednom dobio priliku biti članom izvršnog odbora ECTAA, ključnog europskog udruženja, kada su u pitanju turističke agencije i turoperatori, kroz koje se javno zalažemo za politike koje će dodatno unaprijediti poslovanje u turizmu. Kao i dosad, jedan mi je od prioriteta jačanje svijesti o važnosti agencija za ukupni turizam i gospodarstvo, kako kod Europske komisije, tako i kod nacionalnih tijela”, naglasio je Žgomba.

ECTAA okuplja nacionalne udruge putničkih agencija i touroperatora 30 europskih zemalja, među kojima 27 iz EU-a, predstavlja oko 70.000 poduzeća, među kojima i ona iz Hrvatske čija su Udruženja putničkih agencija HGK i Udruga hrvatskih putničkih agencija u članstvu od 2005. godine. ECTAA je u Bruxellesu prepoznata od strane industrije i donositelja odluka kao glavni predstavnik putničkih agenata i turoperatora te je cijenjeni konzultantski partner o svim politikama koje mogu utjecati na aktivnosti turističkih agenata i turoperatora.

Aktivnosti ECTAA kreću se od pitanja politike Europske unije (turistička politika, zaštita potrošača, vizna politika, standardi itd.) i pitanja IATA-e do pitanja odredišta (promocija odabranih destinacija, bavljenje pitanjima destinacije, kao što su zdravlje i sigurnost, ograničenja putovanja, itd.).