Davor Baković naslijedio Darinka Bagu na čelu Hrvatskih izvoznika

Za zamjenicu predsjednika HIZ-a ponovo je izabrana profesorica Marijana Ivanov, a potpredsjednici su Hrvoje Čuvalo, Marinko Došen, Aleksandra Hadun Homar, Vjekoslav Majetić, Domagoj Matasić, Alojzije Šestan i Ivo Usmiani

82
Davor Baković
Davor Baković direktor je tvrtke Končar - Mjerni transformatori d.d. [Izvor: HIZ]

Na 23. izbornoj skupštini udruge Hrvatskih izvoznika (HIZ), održanoj 22. rujna u Zagrebu, izabrano je novo vodstvo udruge na čelu s predsjednikom HIZ-a Davorom Bakovićem, direktorom tvrtke Končar – Mjerni transformatori d.d., jedne od uspješnih izvozničkih tvrtki iz Grupe Končar koja je prisutna u stotinjak zemalja svijeta. Baković je naslijedio Darinka Bagu, bivšeg predsjednika Uprava Končar Elektroindustrije, koji je na čelu Udruge bio od njena osnutka 2004. godine.

Hrvatski izvoznici su neprofitna, nestranačka i nevladina udruga, osnovana na inicijativu hrvatskih izvozničkih tvrtki kao predstavničko tijelo tvrtki i organizacija koje zajednički djeluju na promociji i zastupanju interesa hrvatskog izvoza.

Za zamjenicu predsjednika HIZ-a ponovo je izabrana profesorica Marijana Ivanov s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a potpredsjednici su Hrvoje Čuvalo, član Uprave HBOR-a, Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastika, Aleksandra Hadun Homar iz Podravke, Vjekoslav Majetić, vlasnik DOK-ING-a, Domagoj Matasić, predsjednik Uprave E.G.O. Elektro-komponente, Alojzije Šestan, glavni direktor Šestan-Buscha, te Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora JGL-a.

U Upravnom odboru je šesnaest članova: Jerko Andrijić (Radež), Marko Badurina (Hrvatska poštanska banka), Vedran Bilas (Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu), Tina Buhin (Scott Bader), Dorotea Effenberger (Tahograf), Hrvoje Duvnjak (SELK), Đuro Horvat (Tehnix), Marko Jurman (Filix), Andrija Lalić (Apipharma), Željko Lisičak (Metal-Elektro), Ivan Mišetić (Atlantic Cedevita), Ivica Grlić Radman (Agroproteinka), Slaven Ružić (PIK Vrbovec plus), Ana Soldo (DS Smith Belišće Croatia), Slavko Vidović (Infodom) i Zvonimir Viduka (Altpro).

Davor Baković zahvalio se članovima Skupštine na iskazanom povjerenju naglasivši kako mu je čast naslijediti Darinka Bagu, od kojeg je imao priliku i učiti te s njim surađivati tijekom prijašnjih godina. Istaknuo je kako će nastaviti raditi na promicanju izvoza, da će zastupati interese hrvatskih izvoznika te nastojati uključiti u udrugu što više izvoznika jer je povećanje izvoznih potencijala i inzistiranje na izvrsnosti jedini put ka gospodarskom oporavku Hrvatske.