PBZ CO će dokapitalizirati komišku tvrtku Modra špilja s 22 mil. kuna

Dokapitalizacija će se provesti izdavanjem novih dionica, uz djelomično isključenje prava prvenstva postojećih dioničara. Dionički kapital tvrtke bi se povećao na 60,63 milijuna kuna

39
Modra špilja
Modra špilja upravlja Hotelom Biševo, jedinim hotelom u Komiži [Izvor: Modra špilja]

Društvo za upravljanje mirovinskim fondovima PBZ Croatia osiguranje planira s 22 milijuna kuna dokapitalizirati komišku hotelsko-ugostiteljsku tvrtku Modra špilja. Dokapitalizacija će se provesti izdavanjem novih dionica, uz djelomično isključenje prava prvenstva postojećih dioničara. Dionički kapital tvrtke bi se povećao na 60,63 milijuna kuna. O dokapitalizaciji će se odlučivati na glavnoj skupštini društva koja je sazvana za 21. studenoga.

Prema prijedlogu 2,2 milijuna novih dionica pojedinačne nominalne vrijednosti 10 kuna bilo bi izdano u korist dvaju mirovinskih fondova kojima upravlja PBZ CO (obvezni mirovinski fondovi kategorije A i B), navodi se u pozivu za glavnu skupštinu Modre špilje.

Ta dva mirovinska fonda drže 93 posto udjela u društvu Modra špilja. PBZ CO je 2019. godine isplatio potraživanja vjerovnika, čime je završen stečaj Modre špilje, a tvrtka je nakon toga izlistana na Zagrebačkoj burzi.

Modra špilja upravlja Hotelom Biševo, jedinim hotelom u Komiži. Hotel ima tri zvjezdice, a planira se njegova transformacija pod novim brendom u hotel s pet zvjezdica. Naime, Modra Špilja je krajem kolovoza potpisala licencni ugovor s luksemburškom tvrtkom Global Hospitality Licensing o korištenju Marriot Autograph Collection hotelskog branda za hotel Biševo na razdoblje od 30 godina.