Emirates traži nove članove kabinskog osoblja u Hrvatskoj

Emirates zapošljava oko 23.000 članova kabinskog osoblja od kojih je trenutno 200 Hrvata. Trenutno lete u više od 150 odredišta u 86 zemalja na šest kontinenata

109
Emirates

Emirates, najveća svjetska međunarodna aviokompanija, traži kandidate koji će se priključiti njihovom međunarodnom timu kabinskog osoblja. Tim povoodm organizira se u Zagrebu „Dan otvorenih vrata za nove članove kabinskog osoblja“ u ponedjeljak, 24. lipnja u 9 sati u hotelu Westin.

Nove pozicije otvorene su za žene i muškarce. Zainteresirani kandidati trebaju doći s ažuriranim životopisima na engleskom jeziku te novijom fotografijom. Iako nije obvezno, kandidatima se preporuča da ispune online prijavnicu putem internetske stranice Emirates Group careers. Više informacija i detalja o selekcijskom postupku poztražite ovdje.

Postoji niz uvjeta koje kandidati moraju ispunjavati kako bi konkurirali za navedene pozicije, uključujući navršenu 21 godinu u trenutku priključivanja kompaniji i obvezan minimalni doseg od 212 centimetara prilikom stajanja na prstima. Uz to, Emirates traži kandidate koji odražavaju vrijednosti koje kompanija njeguje, poput profesionalnosti, empatičnosti, progresivnosti, vizionarstva i kozmopolitskog svjetonazora. Kandidati se trebaju pripremiti na mogućnost da će na selekciji morati provesti cijeli dan, a oni koji uđu u uži izbor bit će obaviješteni o terminu i lokaciji dodatnih selekcijskih procesa.

Emirates trenutno zapošljava 200 Hrvata

Emirates zapošljava oko 23.000 članova kabinskog osoblja od kojih je trenutno 200 Hrvata. Dvije stjuardese iz Hrvatske, Anamarija Vučičević i Ivana Trojanović Sopić, otkrile su svoja iskustva.

Prošlog mjeseca Anamarija Vučičević je posjetila sedam različitih destinacija na trima različitim kontinentima. Ta su putovanja bila kombinacija njenih dužnosti kao članice kabinske posade i slobodnog vremena tijekom godišnjeg odmora za vrijeme kojeg je, među ostalim, posjetila svoju rodbinu u Njemačkoj. Uz to, stigla je posjetiti i svoju obitelj u Hrvatskoj.

„U slučajevima kad ne putujem tijekom svojih slobodnih dana uvijek pronađem nešto novo što mogu raditi u Dubaiju. Osjećam se blagoslovljenom što sam okružena tako divnim prijateljima koji su postali moja obitelj. S njima se uvijek zabavim što god radili, od uživanja u kasnom doručku određenim danima u tjednu do, gledanja filmova u nekim od najboljih kina, igranja tenisa, isprobavanja novih kuhinja ili samo ugodne šetnje gradskom šetnicom, parkom Box ili odmarajući na jednoj od mnogih prekrasnih plaža koje Dubai nudi.“, otkrila je Anamarija.

Ivanu Trojanović Sopić je već nekoliko puta posjetila obitelj, rodbina i prijatelji, a svaki put pronađu nešto novo i zabavno za raditi. Tijekom njihovog prvog posjeta pokazala im je što sve Dubai nudi. Ivana se smatra sretnicom zbog posla s kojim može putovati i istraživati nove destinacije čak i za vrijeme svojih slobodnih dana.

„S obzirom na to da svaki mjesec putujem na različite destinacije, sretna sam što mogu reći da sam prošli mjesec posjetila osam različitih država i gradova. Neki od njih bili su Bangkok, Hong Kong, Amsterdam, Glasgow i Venecija. Radujem se letovima koji slijede prema prekrasnom Mauricijusu i mom rodnom gradu Zagrebu.“, istaknula je Ivana.

Paket za zaposlenike s atraktivnim povlasticama

U svibnju je u Hrvatskoj bila gotovo 20 dana te je to vrijeme iskoristila za druženje s prijateljima i obitelji. Svoj posao voli i zbog prilika i povlastica koje ima: „Naime, ako imamo nekoliko slobodnih dana zaredom, možemo otputovati gdje god želimo koristeći posebne  pogodnosti. Upravo tako sam posjetila Maldive koji su od Dubaija udaljeni samo četiri sata leta.“

Članovi kabinskog osoblja zaposleni u aviokompaniji Emirates dobivaju cjelovit „paket“ koji uključuje različite pogodnosti poput neoporezivih prihoda, besplatnog zajedničkog smještaja u visokokvalitetnim smještajnim jedinicama u Dubaiju, besplatan prijevoz do i od radnog mjesta, zdravstveno i dentalno osiguranje te ekskluzivne popuste na kupovinu i različite aktivnosti u slobodno vrijeme tijekom boravka u Dubaiju.

Paket također uključuje atraktivne povlastice za putovanja diljem Emiratesove kontinuirano rastuće svjetske mreže destinacija koje se nalaze na šest kontinenata, a na njih imaju pravo i članovi obitelji te prijatelji zaposlenika.

Među najvažnijim stvarima koje je svladala tijekom inicijalne obuke (Abinitio Training) u školi Emirates Aviation Academy Anamarija Vučičević ističe timski rad i kako pravilno reagirati u kriznim situacijama. Treningom se gradi samopouzdanje kako bi se stečena znanja primijenila u svakodnevnom životu, pogotovo kad je riječ o medicinskoj obuci pa tako Anamarija sad može procijeniti određena medicinska stanja i pravilno reagirati što smatra velikom prednošću.

Emirates je na hrvatskom tržištu prisutan od 2017. godine i nudi letove iz zračne luke „Franjo Tuđman“ u Zagrebu zrakoplovom tipa Boeing 777-300ER.

Emirates trenutno leti u više od 150 odredišta u 86 zemalja na šest kontinenata. Kandidatima koji će postati dio kabinskog osoblja aviokompanija nudi priliku za razvoj karijere putem edukacija i jedinstvenog kulturnog i međunarodnog okruženja.