Gordan Miler novi predsjednik Uprave grupe COTRA-ELKA

Odlukom Nadzornog odbora Gordan Miler imenovan je predsjednikom Uprave svih tvrtki u Grupi COTRA-ELKA. Na ovu funkciju dolazi s mjesta predsjednika Uprave Imex banke, na čijem čelu je bio nepunih godinu dana

u 11:48 Zadnja izmjena: 11.07.2019 u 15:06
62
Gordan Miler

Grupa COTRA-ELKA je vertikalno integrirana grupacija u kojoj je matična kompanija COTRA d.o.o. Varaždin, tvrtka specijalizirana za promet elektroenergetske opreme, elektro instalacijskog materijala i inženjering.

Ona u svom portfoliu ima tvrtku Elka d.o.o. – vodeću kompaniju za proizvodnju kabela na tržištu Hrvatske i regije te jednu od značajnijih na tržištu EU, tvrtku Koledovčina nekretnine d.o.o. – društvo specijalizirano za upravljanje nekretninama s proizvodnim lokacijama u Zagrebu i Zadru te projektnu tvrtku Elka trgovina d.o.o.

Gordan Miler na ovu funkciju dolazi s mjesta predsjednika Uprave Imex banke d.d. Split, na čijem čelu je bio nepunih godinu dana. Tijekom svog bogatog poslovnog iskustva proveo je više od 15 godina na vodećim pozicijama u hrvatskom bankarskom sektoru, ali i privatnom sektoru hrvatskog gospodarstva, navodi se u priopćenju kompanije.

Bogato poslovno iskustvo

Karijeru je započeo u Trgovačkoj banci d.d. Zagreb gdje je bio financijski zastupnik i rukovoditelj profitnog centra u Sektoru poslovanja s poduzećima. Zatim prelazi u Privrednu banku Zagreb, gdje je tijekom deset godina radio na izvršnim pozicijama unutar Grupe. Tri godine bio je i član Uprave Međimurske banke te kasnije i član njenog Nadzornog odbora. Od 2003. bio je viši izvršni direktor Sektora za velika poduzeća i poslove s inozemnim kompanijama te od 2004. do 2008. godine predsjednik Nadzornog odbora PBZ leasinga.

Vrijedna iskustva u području bankarstva stjecao je i u Societe Generale Splitskoj banci, gdje je radio na poziciji člana Uprave zaduženog za Grupu poslova komercijalnog bankarstva i tržišta te prethodno, glavnog izvršnog direktora Sektora za komercijalno bankarstvo i tržišta gdje je bio odgovoran za korporativno bankarstvo poslove riznice, skrbništva i faktoringa.

Pored bogatog radnog iskustva u bankarstvu, Gordan Miler dragocjene je upravljačke vještine stekao i u privatnom sektoru na poziciji predsjednika Uprave tvrtke Grafički zavod Hrvatske koja djeluje u sastavu grupe Školska knjiga, a u kojoj je radio gotovo osam godina.

Sudjelovao je na brojnim programima stručnog usavršavanja u Hrvatskoj i inozemstvu, završio poslovnu školu strateškog managementa Privredne banke Zagreb u suradnji s MCE Bruxelles, General Management Program Zagrebačke škole ekonomije i managementa te management program na London Business School.