Euromoney: Zaba proglašena najboljom bankom u Hrvatskoj

Vodeći međunarodni poslovni časopis Euromoney proglasio je Zagrebačku banku najboljom bankom u Hrvatskoj. UniCredit, čija je Zaba članica, osvojio je ukupno pet prestižnih nagrada Awards for Excellence.

76
Euromoney
Euromoney_Awards_for_Excellnce_2019 - Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave i Claudio Cesario, General Manager i zamjenik predsjednika Uprave Zagrebačke banke

Svečana dodjela Euromoneyevih nagrada za izvrsnost 2019. održana je sinoć u Londonu. Zagrebačka banka je proglašena najboljom bankom u Hrvatskoj, a UniCredit je osvojio ukupno pet prestižnih nagrada koje dodjeljuje vodeći međunarodni poslovni časopis Euromoney.

„Ponosni smo da je Euromoney ponovo prepoznao Zagrebačku banku kao najbolju banku u Hrvatskoj. Zahvalni smo svim našim zaposlenicima koji su doprinijeli tom uspjehu. Zahvaljujući njihovoj predanosti i angažmanu u 2018. smo ostvarili sve naše strateške ciljeve. Usredotočeni smo na transformaciju poslovanja banke, uvođenje novih tehnologija i pružanje optimalnih rješenja za naše klijente. Za njih, kao i za naše zaposlenike, nastavljamo stvarati poticajno okruženje, doprinoseći ekonomskom i društvenom napretku“, poručili su Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave i Claudio Cesario, General Manager i zamjenik predsjednika Uprave Zagrebačke banke nakon što su u srijedu u Londonu preuzeli nagradu.

>>Global Finance: Zaba najbolja hrvatska banka u 2019. godini

UniCreditu je ukupno dodijeljeno pet nagrada: Najbolja banka u Hrvatskoj, Najbolja banka u Italiji, Najbolja banka u Srbiji, Najbolja banka za upravljanje imovinom u SIE i Najbolja banka za transakcijske usluge u SIE.

Jean Pierre Mustier, glavni izvršni direktor UniCredita, komentirao je: “Kao jednostavna pan-europska poslovna banka, ovih pet nagrada primamo kao jedan tim. Želim zahvaliti svim našim zaposlenicima na marljivom radu i trudu koji ulažu kako bismo pružili kvalitetnu podršku svojim klijentima diljem Europe – ovo je priznanje njihova zasluga.”

Euromoneyeve nagrade za izvrsnost (Euromoney Awards for Excellence) utemeljene su 1982. godine kao prve nagrade te vrste u globalnoj bankarskoj industriji.

Dodjeljuju se poslovnim i investicijskim bankama koje pružaju vodeće proizvode i usluge na tržištu te se brzo prilagođavaju promjenjivim tržišnim i regulatornim uvjetima. Dobitnici nagrada moraju biti uzori u pogledu vođenja poslovanja i zadovoljavanja potreba klijenata.