Ivan Zubak zamijenio oca Pavu na čelu Zubak Grupe

Nakon 42 godine na čelu Zubak Grupe, šezdesetpetogodišnji Pavo Zubak, vlasnik i osnivač tvrtke, povukao se iz Uprave na mjesto predsjednika Nadzornog odbora, a na poziciji predsjednika Uprave naslijedio ga je sin Ivan

89
Zubak
Ivan i Pavo Zubak

Zubak Grupa, jedna od najdugovječnijih obiteljskih tvrtki u Hrvatskoj, provela je s 1. prosincem planirane promjene u upravljačkoj strukturi.

Nakon 42 godine na čelu Zubak Grupe, šezdesetpetogodišnji Pavo Zubak, vlasnik i osnivač tvrtke, povukao se iz Uprave na mjesto predsjednika Nadzornog odbora, a na poziciji predsjednika Uprave naslijedio ga je sin Ivan Zubak (36).

Uprava je tako smanjena sa 6 na 5 članova, a uz Ivana Zubaka Upravu čine Branimir Gospić, Dubravko Skender, Dimitrije Trbović i Žaklina Trbović.

Ispod Uprave postavljen je tim iskusnih direktora zaduženih za operativno upravljanje svim djelatnostima iz portfelja grupe.

Ovim promjenama nastavlja se proces restrukturiranja započet prije dvije godine kada se odlučilo visoki i srednji menadžment tvrtke prilagoditi poslovnoj strategiji koja će biti nositelj razvoja u godinama koje dolaze.

Prva i simbolična odluka nove Uprave tvrtke je donacija 50 tisuća kuna Udruzi Ljubav na djelu, a koja okuplja djecu i roditelje djece oboljele od malignih i kroničnih bolesti koja se liječe u Klinici za dječje bolesti Zagreb.