Jasminka Rojko nova izvršna direktorica RBA Poslovanja s velikim poslovnim sustavima

Jasminka Rojko imenovana je izvršnom direktoricom RBA sektora Poslovanja s velikim poslovnim sustavima i poduzećima u stranom vlasništvu, a funkciju je počela obnašati 01. lipnja ove godine.

176
Jasminka Rojko
Jasminka Rojko, izvršna direktorica RBA sektora Poslovanja s velikim poslovnim sustavima i poduzećima u stranom vlasništvu

Jasminka Rojko imenovana je izvršnom direktoricom RBA sektora Poslovanja s velikim poslovnim sustavima i poduzećima u stranom vlasništvu, a funkciju je počela obnašati 1. lipnja ove godine, navodi se u priopćenju banke.

„Iskustvo i znanje koje sam godinama stjecala u RBA najkvalitetnija je podloga koju sam mogla dobiti za svoju novu radnu ulogu. Radujem se poslu i profesionalnim izazovima koji su preda mnom, kao i timu kolegica i kolega s kojima ću raditi. Vjerujem da ćemo zajednički postizati izvrsne rezultate, koristeći sve naše potencijale“, izjavila je Jasminka Rojko povodom svog imenovanja.

Jasminka Rojko ove je godine završila Executive MBA program na Cotrugli Business School u Zagrebu, dok je titulu diplomiranog ekonomista stekla 1995. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pored poslijediplomskog studija, svoja je znanja usavršavala na brojnim stručnim seminarima, kongresima i radionicama iz segmenta financija i menadžmenta, u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Od 1999. godine u timu Raiffeisen banke

Odmah po završetku fakulteta provela je nekoliko godina u realnom sektoru. Potom prelazi u Hrvatsku gospodarsku banku Zagreb te obnaša dužnost Stručnog suradnika za pravne osobe sve do 1999. godine, kada se pridružuje timu Raiffeisen banke gdje gradi svoju karijeru, počevši kao referent za pravne osobe, zatim postaje zamjenica podružnice Čakovec, a potom i direktorica. 2010. godine imenovana je direktoricom Regije za poslovanje s gospodarstvom i poduzetništvom. Pritom je uz vođenje regije bila uključena u brojne projekte RBA usmjerene prema unaprjeđenju poslovnih procesa i promjeni organizacije ovog segmenta poslovanja.

Početkom listopada 2016. ulazi u Upravu Raiffeisen Factoringa kao članica, da bi potom preuzela funkciju predsjednice Uprave koju je obnašala do ovog imenovanja.