Matija Kovačević 1. kolovoza postaje član Uprave Hrvatskog Telekoma

Kovačević će zamijeniti Daniela Dauba koji je podnio ostavku koja stupa na snagu 1. kolovoza 2022. godine. Daub će karijeru nastaviti u Deutsche Telekomu, gdje preuzima funkciju višeg potpredsjednika za financije u DT Europe

34
Matija Kovačević
Matija Kovačević [Iuzvor: Hrvatski Telekom]

Matija Kovačević imenovan je članom Uprave Hrvatskog telekoma i glavnim direktorom za financije. Dužnst preuzima 1. kolovoza 2022. godine, a na novu funkciju dolazi s pozicije direktora Sektora za kontroling, transformaciju i odnose s investitorima u HT-u, objavio je Hrvatski telekom.

Kovačević će zamijeniti Daniela Dauba koji je podnio ostavku koja stupa na snagu 1. kolovoza 2022. godine. Daub će karijeru nastaviti u Deutsche Telekomu, gdje preuzima funkciju višeg potpredsjednika za financije u DT Europe.

Matija Kovačević ima više od 20 godina profesionalnog iskustva u području kontrolinga, strategije i transformacije koje je stekao prvenstveno u telekomunikacijskoj industriji. Hrvatskom Telekomu pridružio se 2003. i od tada je obnašao više rukovoditeljskih funkcija unutar područja financija HT-a, uključujući i onu člana Uprave i glavnog direktora za financije Iskona.

Od 2010. godine nastavlja karijeru u Deutsche Telekomu u kojem je obnašao više menadžerskih funkcija u Njemačkoj i Grčkoj. Između ostalog, bio je nadležan za financijski i poslovni steering u društvima kćerima Deutsche Telekoma u Grčkoj, Rumunjskoj, Albaniji i Bugarskoj, te je vodio brojne projekate transformacije i promjene operativnih modela u Grčkoj, kao i kontroling središnjeg ureda za Europu u Deutsche Telekomu.

Od 1. kolovoza 2022. godine, Upravu Hrvatskog Telekoma činit će predsjednik Uprave Kostas Nebis, Nataša Rapaić koja je nadležna za segment privatnih korisnika, Boris Drilo, nadležan za tehničke i informacijske funkcije, Ivan Bartulović, nadležan za ljudske resurse, i Matija Kovačević, koji će biti nadležan za financije.