Miroslav Pelko novi je član Uprave Jadrana Crikvenica

Tročlanu Upravu Jadrana tako sada čine predsjednik Uprave Goran Fabris, Ivan Safundžić koji je zadužen za prodaju i operacije te Miroslav Pelko koji je zadužen za financije

563
Miroslav Pelko

Miroslav Pelko novi je član Uprave Jadrana Crikvenica. Imenovan je s mandatom do 1. rujna 2025. godine. Tročlanu Upravu Jadrana tako sada čine predsjednik Uprave Goran Fabris, Ivan Safundžić koji je za prodaju i operacije te Miroslav Pelko koji će upravljati financijama.

Nakon završene XV. gimanzije u Zagrebu, Miroslav Pelko nastavio je obrazovanje na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je završio smjer Poslovna ekonomija. Od 2003. radi u Raiffeisen banci kao Fixed Income dealer gdje je bio zadužen za trgovanje obveznicama, a 2005. godine zaposlio se u CAIB-u gdje je obnašao funkciju portfeljnog  menadžera za investicijski fond. Godine 2006. postao je direktor odjela za upravljanje imovinom u Wiener osiguranju gdje je radio do dolaska u Jadran. Bio je i kolumnist Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista u kojima je pisao o kretanjima na svjetskom i domaćem tržištu obveznica.

“Jadran i u ovim izazovnim uvjetima poslovanja ostvaruje rast prihoda u odnosu na uspješnu 2019. sezonu, uz kontinuirana ulaganja u razvoj svojih hotelskih produkata, kao i ulaganja u ljudske potencijale. Stoga mi je iznimno zadovoljstvo što se pridružujem ovako uspješnom timu”, kazao je Pelko.

Svojim bogatim iskustvom rada u području upravljanja imovinom, s naglaskom na obveznice, dionice, kredite i nekretnine, Miroslav Pelko značajno će pridonijeti uspješnom vođenju te rastu profitabilnosti Jadrana, poručili su pak iz crikveničke tvrtke.

Do promjena je došlo i u Nadzornom odboru Jadrana: novi predsjednik Nadzornog odbora je Goran Hanžek, koji je u Nadzornom odboru zamijenio Tomislava Kitonića.