Nataša Kapetanović umjesto Igora Purete na čelu Uprave Grawe osiguranja

Nakon gotovo dvadeset godina na pozicijama člana i predsjednika Uprave GRAWE Hrvatska Igor Pureta odlazi na vlastiti zahtjev i iz osobnih razloga.

u 14:40 Zadnja izmjena: 08.02.2019 u 15:06
72
Igor Pureta
izvor: www.grawe.hr

Nadzorni odbor GRAWE Hrvatska je na svojoj sjednici 4. veljače 2019. godine odobrio prijedlog Igora Purete da ga se oslobodi dužnosti predsjednika Uprave s istekom mandata 2. travnja 2019. Nakon gotovo dvadeset godina na pozicijama člana i predsjednika Uprave GRAWE Hrvatska Igor Pureta odlazi na vlastiti zahtjev i iz osobnih razloga, priopćili su iz osiguravajućeg društva.

Predsjedavanje Upravom preuzima Nataša Kapetanović koja je godinama zaposlena u GRAWE Hrvatska, a članica je Uprave od 2010. godine. U timu Uprave ostaje Adriana Tomić koja je članicom Uprave, kao dugogodišnji zaposlenik društva, postala 2017. godine.

>>Grawe Hrvatska: Nova članica Uprave Adriana Tomić

Za novog člana Uprave, nakon odobrenja Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, bit će imenovan Hrvoje Grčić koji je u društvu zaposlen od 2015. godine. Svojim velikim iskustvom u prodaji i marketingu Grčić će doprinijeti daljnjem razvoju društva na hrvatskom tržištu osiguranja.

„Pod vodstvom gospodina Purete GRAWE se razvio i pozicionirao kao jedno od najvažnijih osiguravajućih društava na tržištu osiguranja u Republici Hrvatskoj. Osim toga, u sklopu GRAWE koncerna, GRAWE Hrvatska d. d. je postalo najveće društvo nakon matične kuće. U ime GRAWE Grupe od srca mu se zahvaljujem na gotovo dva desetljeća uspješnog rada za GRAWE. Nadzorni odbor izražava žaljenje zbog odlaska gospodina Purete s pozicije predsjednika Uprave te mu želi sve najbolje u budućnosti“, izjavio je  Othmar Ederer, predsjednik Nadzornog odbora GRAWE Hrvatska.

Na profesionalnoj razini, gospodin Pureta će nastaviti raditi u okviru GRAWE Grupe kao savjetnik za prodaju i marketing.