Keks Pay u manje od dva mjeseca prikupio 20.000 korisnika

Inicirano je 2,5 milijuna kuna transakcija prosječnog iznosa oko 120 kuna. Od ukupnog broja korisnika čak 65 posto su klijenti drugih banaka, dok preostalih 35 posto ima otvoren račun u Erste banci

217
Keks Pay

Inovativna aplikacija Keks Pay, koju je Erste banka pokrenula sredinom prosinca prošle godine, jedna je od rijetkih u Europi koja ima potencijala osigurati mjesto na tržištu bankarskih usluga budućnosti prije ulaska globalnih divova poput Alipaya, ocjenjuje Forbes. Ovaj ugledni američki poslovni portal prepoznao je Erste banku kao jednu od europskih banaka koja je odlučila ponuditi vlastito rješenje kao odgovor na novu regulativu Europske unije (PSD2) koja na bankarsko tržište uvodi open banking, priopćeno je iz Erste banke.

Riječ je o aplikaciji otvorenog tipa, prvom bankarskom rješenju na hrvatskom tržištu koje je namijenjeno svim zainteresiranim korisnicima bez obzira na to u kojoj banci imaju otvoren račun. Dostupna je u Android i iOS verziji, a dnevni limit za transakcije po osobi je 1000 kuna.

>>Keks Pay – mobilna aplikacija za jednostavno slanje novca prijateljima

Prosječan iznos transakcije 120 kuna

U manje od dva mjeseca od lansiranja Keks Pay je privukao 20.000 korisnika, a inicirano je 2,5 milijuna kuna transakcija prosječnog iznosa oko 120 kuna. Od ukupnog broja korisnika čak 65 posto su klijenti drugih banaka, dok preostalih 35 posto ima otvoren račun u Erste banci.

Aplikaciju Keks Pay svatko može besplatno instalirati te poslati ili zatražiti novac od prijatelja, a da pritom ne mora upisivati brojeve računa. Naime, za prijenos novca na račun drugog korisnika potrebno je upisati samo njegov broj mobitela Korisnik može novac poslati s kreditne ili debitne kartice koju inače koristi odnosno s tekućeg računa, a novac stiže na bilo koji IBAN koji upiše primatelj.

Osim slanja novca, Keks Pay omogućava i prikupljanje novca u chat grupi prijatelja ili obitelji za razne prigode kao što su pokloni za rođendane, vjenčanja ili troškovi zajedničkih putovanja.

Aplikacija je kreirana u skladu s najvišim sigurnosnim standardima enkripcije podataka, regulativom PCI DSS o zaštiti brojeva kartica te je dodatno zaštićena PIN-om ili biometrijom.