Pierre Boscq imenovan za člana Uprave Addiko banke

Pierre Boscq bit će odgovoran za Upravljanje proizvodima i odnosima s klijentima za građanstvo i mala poduzeća, Upravljanje prodajom i distribucijskim kanalima, Razvoj poslovanja s građanstvom i malim poduzećima Grupe, Korporativne komunikacije i Marketing

81
Pierre Boscq

Savjet Hrvatske narodne banke potvrdio je Pierrea Boscqa članom Uprave Addiko banke, odgovornim za Poslovanje s građanstvom i malim poduzećima, objavili su iz Addika.

Kao član Uprave Pierre Boscq bit će odgovoran za Upravljanje proizvodima i odnosima s klijentima za građanstvo i mala poduzeća, Upravljanje prodajom i distribucijskim kanalima, Razvoj poslovanja s građanstvom i malim poduzećima Grupe, Korporativne komunikacije i Marketing.

„Bankarstvo se mijenja iznimno brzim tempom, kako u području operativnog poslovanja tako i u kontekstu očekivanja klijenata. To od nas zahtijeva kontinuirani razvoj, nastavak modernizacije i digitalizacije, te pronalaženje načina da našim klijentima na svim dodirnim točkama – na digitalnim kanalima i u poslovnicama pružimo dodatnu vrijednost“, izjavio je  Boscq.

25 godina iskustva u bankarskoj industriji

Pierre Boscq posjeduje 25-ogodišnje iskustvo rada u financijskoj industriji, a tijekom karijere u Francuskoj, Indiji, Rumunjskoj, Njemačkoj, Brazilu i Srbiji radio je na razvoju bankarskog poslovanja s građanstvom i vodio brojne projekte iz sfere digitalne transformacije. Dobro je upoznat sa zahtjevima i nužnošću modernizacije poslovanja, digitalnim trendovima i izazovima s kojima se bankarska industrija suočava u jugoistočnoj Europi.

Diplomirao je na Poslovnoj školi ESCP, Tehničkom sveučilištu u Berlinu i Poslovnoj školi Insead. Karijeru je započeo 1994. godine u Parizu radeći u prodaji, financijama i razvoju poslovanja u vodećim francuskim financijskim institucijama. Od 2003. godine drži rukovodeće pozicije u području potrošačkog kreditiranja i poslovanju s građanstvom u Rumunjskoj, Indiji, Srbiji i Francuskoj.

“Pierreovo iskustvo u poslovanju s građanstvom i digitalnoj transformaciji, kao i uspjesi u generiranju rasta i uspostavi učinkovitijeg bankarskog poslovanja jasan su argument zašto smatram kako je Pierre odlična akvizicija za upravljački tim Addiko banke“, kazao je Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko Bank d.d.

>>Addiko Blic kredit – ‘Best Buy’ u kategoriji nenamjenskih kredita

Uprava Addika

S ovim imenovanjem, Upravu Addiko Bank d.d. čine: Mario Žižek (CEO i CFO), Ivan Jandrić (CMO – Poslovanje s pravnim osobama te malim i srednjim poduzetništvom i COO), Dubravko-Ante Mlikotić (CRO) i Pierre Boscq (CMO – Poslovanje s građanstvom i malim poduzećima).