S vrha Zabe odlazi Claudio Cesario, a dolazi Dalibor Ćubela

Nadzorni odbor Zagrebačke banke odobrio je kandidaturu Dalibora Ćubele na mjesto general managera i zamjenika predsjednika Uprave, za što je još potrebno odobrenje HNB-a

796
Dalibor Ćubela

Claudio Cesario, general manager i zamjenik predsjednika Uprave Zagrebačke banke, od 1. siječnja 2020. svoju će profesionalnu karijeru nastaviti u UniCredit Grupi, objavili su iz Zabe.

Odlukom Nadzornog odbora od 12. studenoga 2019. za general managera i zamjenika predsjednika Uprave imenovan je Dalibor Ćubela. Kako odluka o imenovanju podliježe suglasnosti Hrvatske narodne banke (HNB), o datumu početka njegovog mandata Banka će objaviti priopćenje.

Dalibor Ćubela dolazi s mjesta predsjednika Uprave UniCredit Bank d.d. u Bosni i Hercegovini, a na tu je funkciju imenovan 2016. godine.

>>Miljenko Živaljić podnio ostavku na mjesto predsjednika Uprave ZABA-e

Od 2016. na čelu Uprave UniCredita u BiH

Ćubela je završio Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru, a UniCreditu se pridružio 2001. godine. Obavljao je različite poslove i aktivnosti kroz rad na rukovodećim pozicijama u Marketingu, Korporativnom bankarstvu i Upravljanju rizicima. Za člana Uprave UniCredit Banke, odgovornog za Upravljanje rizicima, imenovan je 2010., a od 2013. do 2016. je obavljao funkciju direktora UniCredit Bank Banja Luka.

Claudio Cesario preuzeti će ulogu zamjenika predsjednika Uprave UniCredit Bank Romania, što je predmet odobravanja Narodne banke Rumunjske.

“Htjeli bismo zahvaliti Claudiu na njegovu doprinosu tijekom protekle tri i pol godine, jer je zajedno s Upravom banke definirao i implementirao našu strategiju, koja je dodatno ojačala vodeću poziciju Zagrebačke banke. Želimo mu mnogo uspjeha u Rumunjskoj“, komentirali su Gianfranco Bisagni i Niccolo Ubertalli, glavni direktori UniCreditovog Komercijalnoga bankarstva za Srednju i istočnu Europu (SIE).

“Dalibor je uspješno vodio dvije UniCreditove banke u regiji SIE te je uvijek pokazivao veliku predanost i vodstvo. Tijekom dugogodišnje karijere ostvario je velik utjecaj zahvaljujući svom iskustvu u raznim poslovnim područjima. To nam daje povjerenje da će, kao uspješan bankar, osigurati daljnji rast naše banke na hrvatskom tržištu.“

>>Zaba uvela besplatnu uslugu za mobilno plaćanje – IziPay

Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke dodao je: “Drago mi je što mogu izraziti dobrodošlicu Daliboru u našu organizaciju. Zahvaljujući njegovim uspješnim rezultatima, siguran sam da će nam moći pružati podršku u postavljanju i implementaciji nadolazeće strategije naše banke. Također, htio bih zahvaliti Claudiu: njegove menadžerske vještine i velika posvećenost koju je pokazao tijekom proteklih nekoliko godina omogućile su našoj banci da raste i ostvari odlične rezultate te tako potvrdi svoju vodeću poziciju u Hrvatskoj. Želim mu sve najbolje u njegovom novom profesionalnom izazovu.“