Zaba uvela besplatnu uslugu za mobilno plaćanje – IziPay

Uz novu funkcionalnost m-zabe moguće je davati naloge za plaćanje bez potrebe poznavanja broja računa primatelja i banke u kojoj je račun otvoren

430
IziPay Zaba

Zagrebačka banka lansirala je novu uslugu unutar m-zabe – IziPay – koja omogućava korisnicima brzo i jednostavno slanje novca bilo kojem kontaktu iz imenika njihovih pametnih telefona. Ova besplatna usluga klijentima Zabe omogućuje slanje novca neovisno o tome u kojoj banci primatelj ima otvoren račun i to bez upisivanja IBAN-a.

Jednostavno plaćanje putem broja mobitela

Aktivacija usluge IziPay vrlo je jednostavna – nakon upisivanja podataka unutar mobilne aplikacije m-zaba, za slanje novca potrebno je odabrati primatelja i razlog uplate. Uz novu funkcionalnost m-zabe moguće je davati naloge za plaćanje bez potrebe poznavanja broja računa primatelja i banke u kojoj je račun otvoren. Dovoljno je odabrati kontakt iz imenika ili unijeti bilo koji mobilni broj. Ako primatelj još ne koristi IziPay, SMS-om će dobiti uputu kako primiti novac.

>>Telekom Bankarstvo – partnerstvo HT-a i Zabe za bolju digitalnu budućnost

Besplatna registracija

Za provedbu uplate nužno je da primatelj poveže broj mobitela i IBAN svojeg računa na koji želi da se uplati novac. To može učiniti tako da se, putem mobilne aplikacije m-zaba, besplatno registrira kao primatelj za IziPay plaćanja ili može odabrati pristup putem linka iz SMS-a za jednokratno primanje uplate putem Interneta.

IziPay plaćanje je sigurno, a u svakom trenutku moguće je provjeriti sve svoje transakcije – one koje čekaju na izvršenje, kao i one koje su već izvršene, poručili su iz Zagrebačke banke.

>>Keks Pay – mobilna aplikacija za jednostavno slanje novca prijateljima