Slavko Ledić novi predsjednik Uprave Kraša

Slavko Ledić 16. svibnja preuzima mjesto predsjednika Uprave Kraša umjesto Damira Burića. U Kraš dolazi iz Konzuma, koji je uspješno vodio proteklih pet godina

121
Slavko Ledić
lavko Ledić, novi predsjednik Uprave Kraša

Na sjednici Nadzornog odbora Kraša d.d. održanoj u utorak, 12. svibnja, Slavko Ledić imenovan je na poziciju predsjednika Uprave, objavili su iz Kraša.

Funkciju će preuzeti 16. svibnja od dosadašnjeg predsjednika Uprave Damira Bulića koji će karijeru i dalje nastaviti u kompaniji, na mjestu člana Uprave Društva. Ledić u Kraš dolazi s pozicije predsjednika Uprave Konzuma, koji je uspješno vodio proteklih pet godina.

„Iznimno sam ponosan što preuzimam odgovornost predsjednika Uprave Kraša i siguran sam da ću dati doprinos u realizaciji svih potencijala, koje ova kompanija nedvojbeno ima. Cilj nam je Kraš postaviti na mjesto vodeće konditorske industrije regije, a to ćemo postići unaprjeđujući i modernizirajući poslovne procese te održavajući i razvijajući sve vrijednosti na kojima Kraš temelji svoju uspješnu povijest dugu gotovo 110 godina.

Fokus mog rada bit će na povećanju proizvodnje i prodaje, odnosno jačanju pozicije Kraša na postojećim tržištima i širenju na nova, a sve na temelju vrhunske kvalitete, duge tradicije i izgrađene prepoznatljivosti Kraševih brendova i proizvoda. Hvala mojem kolegi Damiru Buliću koji je dosad uspješno vodio kompaniju i hvala svim zaposlenicima koji kroz godine stvaraju i razvijaju Kraš. Veseli me što ćemo zajedno nastaviti stvarati nove vrijednosti. Zahvalan sam i svima u Konzumu i Fortenova grupi na podršci i povjerenju tijekom svih ovih godina”, izjavio je prigodom imenovanja Slavko Ledić.

Među prvim koracima novog predsjednika Uprave bit će dubinska analiza poslovanja, koja je u cilju izrade plana restrukturiranja i daljnjih ulaganja već započeta krajem prošle godine.

“Izazov nove Uprave bit će realizacija ogromnog potencijala kompanije kroz jačanje učinkovitosti distribucijskih kanala, otvaranje novih tržišta, povećanje operativne efikasnosti i produktivnosti te osuvremenjivanje postojećih kapaciteta. Najveća vrijednost Kraša i dalje će biti njegovi radnici, a Kraš će i dalje biti jedan od ključnih aktera hrvatskog gospodarstva.”, navodi se u priopćenju Kraša.