Tamara Perko izabrana za članicu Upravnog odbora Europske udruge dugoročnih investitora

Većinu članica ELTI-a čine nacionalne financijske institucije, a ostale dolaze iz redova multilateralnih i regionalnih te nebankarskih financijskih institucija

29
Tamara Perko

Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a, izabrana je za članicu Upravnog odbora Europske udruge dugoročnih investitora (ELTI) koja okuplja 29 financijskih institucija čija aktiva ukupno iznosi 1,7 bilijuna eura.

Većinu članica ELTI-a čine nacionalne financijske institucije, a ostale dolaze iz redova multilateralnih i regionalnih te nebankarskih financijskih institucija. Imenovanjem predstavnika HBOR-a u Upravni odbor jača se utjecaj manjih razvojnih banaka na rad udruge i stavove koje udruga, kao glasnogovornik svih članova, iznosi prema EU tijelima.

“Ulaskom u upravljanje ELTI-em potvrđen je ugled HBOR-a među europskim financijskim institucijama, a omogućen nam je i značajniji utjecaj na regulativu te poticanje dugoročnog financiranja investicija. U tom smislu omogućeno nam je promicati inicijative koje će pozitivno utjecati na razvoj konkurentnosti europskih, ali posebice hrvatskih poduzetnika“, izjavila je prilikom imenovanja Tamara Perko.

>>Tamara Perko u Upravnom vijeću Europske udruge javnih banaka

Ovim imenovanjem HBOR je bogatiji za još jednu funkciju – naime, Tamara Perko je i članica Upravnog vijeća Europske udruge javnih banaka (EAPB) te predsjednica Upravnog odbora Međubankarskog udruženja Narodne Republike Kine i zemalja srednje i istočne Europe.

Europske udruga dugoročnih investitora osnovana je 2013. godine sa svrhom promicanja neprofitnih ciljeva na međunarodnoj razini kao što su: jačanje suradnje s europskim institucijama koje se bave dugoročnim financiranjem, razvijanje koncepta dugoročnog ulaganja u gospodarski i financijski sektor, poticanje istraživanja o dugoročnim ulaganjima, izvještavanje EU i njezinih institucija o ulozi i potencijalu članova, omogućavanje pristupa i razmjene informacija članova o EU pitanjima te nacionalnim programima i specifičnostima. HBOR je član ELTI-a od osnutka.