Korlaet: Tri su kapitalna prometna projekta koje želimo završiti u ovom mandatu

Postoji volja da se veliki infrastrukturni projekti rade u sinergiji grada i države i da se, koliko god je to moguće, sufinanciraju iz fondova Europske unije i tu se Ministarstvo nudi kao spona preme EU fondovima, rekao je zamjenik gradonačelnika na Radio Sljemenu

131
Na raskrižju Slavonske avenije i Ulice Gordana Lederera u Zagrebu uočeni su problemi vezani za sigurnost prometa i protočnost raskrižja pa je denivelacija tog raskrižja jedan od prioriteta

Zbog radova na zamjeni prijelaznih naprava zagrebački Most Slobode bit će potpuno zatvoren za promet od petka u 20 sati do ponedjeljka u 4 sata ujutro. Četiri prijelazne naprave na Mostu slobode mijenjaju se zbog dotrajalosti kako ne bi došlo do propadanja konstrukcije (ležajeva) na upornjacima ispod prijelaznih naprava. Nove prijelazne naprave treba zavariti, a to nije moguće učiniti uz vibracije koje nastaju prilikom prometa koji prolazi mostom.

Promet će se odvijati kroz dva zabilazna pravca, a pješacima i biciklistima će prolaz biti omogućen istočnom stranom Mosta.

Radovi na Most slobode će trajati do kraja kolovoza, a ukupna vrijednost radova je oko tri milijuna kuna.

U subotu se promet otvara Heinzelova ulica, ali počinju radovi na Horvaćanskoj te ostali ljetni cestarski radovi, najavio je na Radio Sljemenu zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.

Suradnja s državom na realizaciji infrastrukturnih projekata

“Postoji volja da se veliki infrastrukturni projekti rade u sinergiji grada i države i da se, koliko god je to moguće, sufinanciraju iz fondova Europske unije i tu se Ministarstvo nudi kao spona preme EU fondovima”, rekao je Korlaet. “Na sastanku održanom u četvrtak su na stol stavljeni prioritetnni projekti”, dodao je i objasnio da su to oni projekti koje bi Grad volio da se realiziraju u ovom mandatu.

“To je prije svega denivelacija križanja Slavonske avenije i Ledererove, križanja na istoku grada, čime bi se znatno rasteretio pristup u grad; pruga do zračne luke i podvožnjak na ulici Medpotoki. To su tri kapitalna projekta koje bismo voljeli napraviti uz pomoć države”, rekao je Korlaet.

Za kraj kolovoza predviđeni su radovi na sanaciji prelaznih naprava na Jadranskom mostu, potvrdio je Korlaet. U planu je i sanacija drugih gradskih magistralnih pravaca: Avenije Dubrovnik, Avenije Vukovar i južnog dijela Avenija Većeslava Holjevca, a izvan užeg gradskog dijela Samoborske ceste. Kraj radova na magistralnim cestama predviđen je potkraj kolovoza, a kako se ljeto bude primicalo kraju radit će se i na nekim manje prometnim ulicama izvan centra. Ti bi se radovi protegli i na rujan.

“Bilo je nekih problema s ugovaranjem nabave bitumena, ali Zagrebačke ceste su sklopile okvirne sporazume s dvije tvrtke koje ga dobavljaju tako da je ljetni program asfaltiranja krenuo”, poručio je zamjenik gradonačelnika.