Kraš: Predložena dividenda u iznosu od 10 kuna po dionici

Prema prijedlogu o raspodjeli dobiti u zakonske rezerve bi se rasporedilo 2,01 milijuna kuna, a preostala dobit, nakon isplate dividende i isplate članovima Uprave i radnicima s posebnim ovlaštenjima i odgovornostima, rasporedit će se u zadržanu dobit

646
Kraš d.d.

Uprava i Nadzorni odbor tvrtke Kraš d.d. predlažu Glavnoj skupštini društva da se iz lanjske dobiti dioničarima isplati dividenda u iznosu od 10 kuna po dionici, navodi se u pozivu za Glavnu skupštinu objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Glavna skupština zakazana je za 13. svibnja. Dividenda dioničarima isplatit će se 27. lipnja 2019. godine.

Članovima Uprave i radnicima s posebnim ovlaštenjima i odgovornostima izvršit će se isplata temeljem rezultata poslovanja društva, sukladno zaključenim ugovorima o vođenju poslova Društva i ugovora o radu te obvezama, ovlaštenjima i pravima direktora. Isplata će se, kako se navodi u pozivu, obaviti temeljem posebne odluke Uprave Društva.

Prema prijedlogu o raspodjeli dobiti u zakonske rezerve bi se rasporedilo 2,01 milijuna kuna, a preostala dobit, nakon isplate dividende i isplate članovima Uprave i radnicima s posebnim ovlaštenjima i odgovornostima, rasporedit će se u zadržanu dobit.

Kraš d.d. je u prošloj godini prihodovao 886,6 milijuna kuna, što je 0,6 posto manje nego u 2017. godini. Ukupni rashodi smanjeni su 2,8 posto, na 813,2 milijuna kuna. Neto dobit  porasla je 66,8 posto, na 40,24 milijuna kuna.