Lenovo prihodovao rekordnu 51 milijardu dolara

Dobri rezultati utemeljeni su na tvrtkinoj strategiji Inteligentne transformacije i naglašavanju liderstva kroz sve segmente, navodi se u priopćenju kompanije

u 11:23 Zadnja izmjena: 25.05.2019 u 11:23
56
Lenovo

Lenovo Group po prvi put ostvario je na globalnoj razini cjelogodišnji prihod veći od 50 milijardi američkih dolara. Prihodi su u odnosu na prethodnu godinu porasli 12,5 posto, na rekordnu 51 milijardu dolara. Dobri rezultati utemeljeni su na tvrtkinoj strategiji Inteligentne transformacije i naglašavanju liderstva kroz sve segmente, navodi se u priopćenju.

Značajno povećanje profitabilnosti uključuje dobit prije oporezivanja od 856 milijuna američkih dolara, što predstavlja godišnje povećanje od 4,5 puta (459%) i neto dobit od 597 milijuna dolara. To je porast od 786 milijuna američkih dolara u odnosu na prošlogodišnji gubitak od 189 milijuna dolara.

Snažan četvrti kvartal

Cjelogodišnja izvedba uključivala je primjetno snažan četvrti kvartal koji karakterizira bolji prihod i profit kroz sve poslovne jedinice. Prihod je u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine porastao 10 posto, na 11,7 milijardi američkih dolara. Prihod prije oporezivanja iznosio je 180 milijuna američkih dolara, što je porast od gotovo četiri puta u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine (143 milijuna USD, +389%) dok je neto dobit iznosila 118 milijuna američkih dolara (porast od 85 milijuna, +261%).

Osnovna zarada po dionici za cijelu godinu iznosila je 5,01 američkih centi ili 39,2 HK honkoških centi, dok je za četvrti kvartal taj iznos bio 1 američki cent ili 7,85 honkonških centi. Uprava tvrtke Lenovo objavila je finalnu dividendu u iznosu od 2,78 američkih centi ili 21,8 honkonških centi po dionici za fiskalnu godinu završno s 31. ožujkom 2019.

Inteligentna transformacija

“Dobra financijska izvedba tvrtke Lenovo rezultat je ustrajne izvedbe naše strategije transformacije. U vrijeme velike globalne promjene – ekonomske, društvene i okolišne – nastavljamo se fokusirati na ‘inteligentnu transformaciju’ i omogućujemo našim korisnicima diljem svijeta da učine to isto. Ponosan sam na naše snažne rezultate i uvjeren kako ćemo se u budućnosti uspeti na nove vrhove”, rekao je Yang Yuanqing, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Lenovo.