Mate Rimac: Nastavljamo graditi stoljetnu Bugattijevu tradiciju

Rimac grupa bit će najveći dioničar kompanije Bugatti Rimac s udjelom od 55 posto. Mate Rimac zadržat će svoj udjel u Rimac grupi od 37 posto, Porsche 24 posto, a Hyundai 12 posto. Ostali investitori imat će preostalih 27 posto udjela u Rimac grupi

52
Bugatti Rimac

Kompanija Rimac Automobili potvrdila je nagađanja o preuzimanju Bugattija. Tvrtka koju je osnovao Mate Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija i postaje Rimac grupa. Pod okriljem Rimac grupe poslovat će dvije tvrtke: Bugatti Rimac i Rimac Technology.

Projekt je predstavljen u ponedjeljak u Dubrovniku, na tvrđavi Lovrijenac.

Do kraja godine osnovat će se nova kompanija, Bugatti Rimac, čije će sjedište biti u novom kampusu u Svetoj Nedelji, no automobili će se nastaviti proizvoditi u Francuskoj.

>>Končar gradi trafostanicu za kampus Rimac automobila

Rimac grupa bit će najveći dioničar kompanije Bugatti Rimac s udjelom od 55 posto. Mate Rimac zadržat će svoj udjel u Rimac grupi od 37 posto, Porsche 24 posto, a Hyundai 12 posto. Ostali investitori imat će preostalih 27 posto udjela u Rimac grupi.

Razvoj, proizvodnja i isporuka baterijskih sustava, pogonskih sklopova i ostalih komponenti po kojima je Rimac poznat i s kojima je stekao povjerenje brojnih proizvođača automobila s kojima surađuje, bit će izdvojeni u novi poslovni subjekt Rimac Technology koji će biti u stopostotnom vlasništvu Rimac grupe.

Mate Rimac istaknuo je kako Bugatti ima tradiciju dugu gotovo sto godina te da je tijekom svoje povijesti radio jedne od najljepših i tehnološki najnaprednijih automobila.

“Bugatti je oduvijek bio na vrhu. Doveo je hiperautomobile na razinu koju danas imamo. Bugatti je nesumnjivo jedan od najboljih proizvođača hiperautomobila u povijesti. Sada je na nama odgovornost da nastavimo njegovu stoljetnu tradiciju primjenom našeg iskustva, tehničkih znanja i našeg partnerstva”, poručio je Mate Rimac.