McDonald’s zatvara restorane izvan trgovačkih centara, zone dostave se proširuju

Gosti će narudžbe moći preuzeti na McDriveu i putem dostave, u skladu s odlukom Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu. Od ponedjeljka, 16. ožujka zone dostave proširuju se na čitava gradska područje Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka i Pule, a dostava se uvodi i u Karlovcu

46
McDonald's
McDonald's Vrbani, Zagreb (Izvor: McDonald's)

Neki McDonald’sovi restorani u Hrvatskoj od utorka se zatvaraju za posjet gostiju.

Odluka o zatvaranju restorana za goste donesena je kao mjera prevencije širenja epidemije koronavirusa te kako bi se zaštitilo zdravlje i sigurnost McDonald’sovih zaposlenika i gostiju, napominju iz kompanije McDonald’s Hrvatska.

Restorani u trgovačkim centrima za sada ostaju otvoreni, sukladno uputama samih centara.

Gosti će narudžbe moći preuzeti na McDriveu i putem dostave, u skladu s odlukom Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.

“Jednako kao što smo odgovorni gostima posluživati sigurnu hranu, tako smo odgovorni i prema zaposlenicima kojima moramo osigurati sigurno radno okruženje. Njihova sigurnost i zdravlje su nam prioritet. Uz strogo pridržavanje postupaka kontrole kvalitete, higijene i čistoće koje provodimo, smatramo da je i zatvaranje restorana za goste jedna od mjera kojima ćemo ostvariti tu sigurnost i pomoći u sprečavanju širenja epidemije”, izjavio je Pavel Pavliček, direktor McDonald’sa Hrvatska.

Širenje zona dostave

Kao dodatne mjere zaštite, djelatnicima se pri dolasku na posao mjeri temperatura digitalnim beskontaktnim toplomjerima. U slučaju povišene temperature, djelatnici će biti udaljeni s radnog mjesta uz uputu da se jave svom liječniku.

Svi zaposlenici koji rade s novcem obvezni su nositi jednokratne zaštitne rukavice, a uređaji za kartično plaćanje na McDrive liniji redovito se dezinficiraju.

Od ponedjeljka, 16. ožujka, proširit će se i zone dostave te će obuhvaćati čitavo gradsko područje Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka i Pule, a dostava se uvodi i u Karlovcu.

Novost je i da će dostava biti otvorena ranije, već u 9 sati, umjesto u 11, a naručiti se može do 23 sata.

U gradovima u kojima nema dostave gosti se pozivaju da svoje narudžbe preuzmu putem McDrivea, priopćili su iz McDonald’s Hrvatska.