Mesna industrija Braća Pivac planira gradnju pogona u Ljubuškom

Grupa Pivac proširuje proizvodnu djelatnost na područje Bosne i Hercegovine. U gospodarskoj zoni Mostarska Vrata–Cerno, na površini večpj od 20.000 četvornih metara, izgradit će proizvodni pogon za obradu i preradu mesa.

47
Mesna industrija braća Pivac
Ivica Pivac

Mesna industrija Braća Pivac planira u Ljubuškom u Bosni i Hercegovinim, u gospodarskoj zoni Mostarska Vrata – Cerno, na površini večpj od 20.000 četvornih metara, izgraditi kompleks koji će obuhvatiti proizvodni pogon za obradu i preradu mesa s popratnim odjelima. U pogonu će biti zaposleno minimalno pedesetak djelatnika.

Realizacija investicije započela je potpisivanjem ugovora između Grada Ljubuškog i Mesne industrije Braća Pivac Čitluk kojim su nekretnine Gornje brdo u Hrašljanima površine 5856 četvornih metara i Gaj u Cernu površine 16.052 četvorna metra prešle u vlasništvo Mesne industrije Braća Pivac.

U zamjenu je Grad Ljubuški postao vlasnik nekretnine Gornje brdo površine 9978 četvornih metara, a također je u gradski proračun uplaćena razlika u tržišnoj cijeni predmetnih parcela, sukladno procjeni ovlaštenog sudskog vještaka.

Doprinos gospodarskom razvoju

“Investicijom u Ljubuškom cilj nam je, nakon Hrvatske, i na područje BiH proširiti našu ambicioznu poslovnu priču koja obuhvaća sve aspekte proizvodnog procesa – od pogona rasijecanja, preko prerade, proizvodnje mesnih prerađevina, sušare pa sve do transporta i maloprodaje. Pritom je važno istaknuti da će ovo ulaganje, kroz razvoj proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta, ujedno doprinijeti gospodarskom razvoju Ljubuškog i cijelog ovog kraja. Zato cijenimo povjerenje koje je Grad Ljubuški ukazao našim poslovnim planovima, koje ćemo nastojati realizirati u najkraćem mogućem roku, na obostranu dobrobit”, poručio je Ivica Pivac, direktor Mesne industrije Braća Pivac.

“Otvaranje samo jednog radnog mjesta u trenutnim je okolnostima značajno, a upravo gradnja tvornica i otvaranje novih radnih mjesta predstavljaju najbolje demografske mjere i garanciju opstanka. Ponosan sam što sudjelujem u projektu koji će pomoći da više od pedeset obitelji dobije priliku graditi svoju budućnost u Hercegovini, u našem Ljubuškom.

Fokus gradskih vlasti u narednom razdoblju bit će upravo gospodarski razvoj. Očekujemo da će naše poslovne zone kroz sljedećih nekoliko godina zaživjeti u punom kapacitetu, pri čemu je misija gradske vlasti olakšati investitorima početak poslovanja kroz niz mjera od kojih su neke već krenule s primjenom”, izjavio je gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić, uz zahvalu Mesnoj industriji Braća Pivac što je prepoznala Ljubuški kao sigurnu i prosperitetnu sredinu za nastavak širenja svojeg poslovanja.

Proizvodnja po najvišim standardima

Baš kao i u proizvodnim pogonima Grupe Pivac na području Hrvatske, i u pogonu koji će se graditi u Ljubuškom prioritet će biti odvijanje tehnološkog procesa proizvodnje po najvišim standardima, u skladu s međunarodnim normama kvalitete i sigurnosti.

“Imperativ je Grupe Pivac ponuditi tržištu proizvode iznimne kvalitete. Sustav HACCP, certifikati EN ISO 9001:2008 i IFS International Food Standard implementirani u naše proizvodne procese potvrđuju visoku razinu zdravstvene sigurnosti i ispravnosti proizvoda te predstavljaju garanciju kontinuiteta kontrole kvalitete i standarda u tehnologiji proizvodnog procesa.

Primjenjujemo najmodernije tehnologije proizvodnje svježeg mesa i prerađevina te kontinuirano ulažemo u modernizaciju, nabavku nove opreme, strojeva i transportnih vozila. Ovakvu poslovnu politiku nastavljamo i kada je u pitanju širenje djelatnosti na područje BiH. Daljnjim ulaganjima u proizvodne kapacitete i maksimalnim korištenjem domaće sirovine cilj nam je postati još veći pokretač razvoja gospodarstva na ovim prostorima”, zaključio je Ivica Pivac.