Operatori ukidaju naknade za pristup mreži korisnicima bonova

Tele2 objavio je da od 13. veljače ukida plaćanje naknade za pristup mreži korisnicima bonova dok je Hrvatski telekom najavio da naknadu na svim bonovima ukida od 1. ožujka

860
naknade za pristup mreži

Tele2 objavio je u srijedu da od 13. veljače ukida plaćanje naknade od 10 kuna za pristup mreži korisnicima bonova dok je Hrvatski telekom istog dana objavio da naplatu naknade na svim bonovima ukida 1. ožujka. A1 Hrvatska za sada se nije oglasio, ali s obzirom na to da su oba konkurenta već najavila ukidanje naknade, vjerojatno će slična objava skoro stići i iz te kompanije.

U svom priopćenju Tele2 podsjeća da je jedini teleoperator na hrvatskom tržištu koji je omogućio neograničeno korištenje internetom na mobilnim uređajima te da je 2017. prvi prestao naplaćivati 10 kuna naknade za pristup mreži na ponudi aktualnih pretplatničkih tarifnih modela.

Sada Tele2 prvi, od 13. veljače,ukida plaćanje naknade za pristup mreži korisnicima bonova.

Korisnici na bon dobivaju točan iznos koji su platili

“Za korisnike bonova ukidanje naknade znači da na svoj Tele2 račun dobivaju točno onaj iznos koji su platili za odabrani i kupljeni bon. Konkretno, od 13. veljače svi korisnici bonova za kupljeni bon od, na primjer, 55 kuna na račun dobivaju upravo 55 kuna. Isto vrijedi i za sve ostale iznose bonova”, navodi se u priopćenju tvrtke Tele2 Hrvatska.

“Ukidanjem plaćanja naknade za pristup mreži za korisnike bonova, svojim korisnicima, kako postojećima tako i budućima, želimo pokazati da su nam oni, njihovo zadovoljstvo i naša otvorenost prema njima na prvom mjestu. Tele2 kontinuirano osluškuje potrebe svojih korisnika te neprestano radimo na unaprjeđenju svojih proizvoda i usluga, u cilju dodatnog poboljšanja korisničkog iskustva. Posebno nas veseli što su ovaj put u fokusu korisnici bonova te sam uvjeren da će ovaj naš potez izazvati pozitivne reakcije kod korisnika, ali i telekom tržišta”, izjavio je predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić.

HT: Pozdravljamo smanjenje naknade za radiofrekvencijski spektar

Hrvatski Telekom u priopćenju  “pozdravlja smanjenje naknade za radiofrekvencijski spektar, iako je za prošlu i ovu godinu naknada već plaćena, prema važećim uvjetima”.

“‘Mnogo smo toga već unaprijed odradili, pa tako, HT svojim post paid korisnicima već godinu dana nudi nove tarife koje u sebi ne sadrže naknadu za pristup mobilnoj mreži, dok stare tarife, kod kojih se naplaćuje ta naknada, više nije moguće ugovoriti. Od 1. ožujka ukida se i naknada na svim bonovima”, ističe se u priopćenju operatora koji, mjereno brojem korisnika, drži većinski udio na hrvatskom tržištu usluga u nepokretnoj i pokretnoj telekomunikacijskoj mreži.