Britanski Tide izgradio najviši modularni toranj u Europi

Tide construction je projektirao i izgradio toranj u partnerstvu sa svojom sestrinskom tvrtkom Vision Modular Systems koja se bavi razvojem i proizvodnjom modularnih građevinskih rješenja

71
toranj Enclave
[Izvor: Tide Construction]

Britanska građevinska kompanija Tide objavila je da je izgradila najviši modularni toranj u Europi. Neboder Enclave nalazi se u Londonu, ima 50 katova i visok je 163 metra te preuzima rekord od Ten Degreesa, tornja s 35 katova koji se nalazi unutar istog kompleksa u College Roadu, u londonskoj četvrti Croydon, a dovršen je 2020. godine.

Tide je projektirao i izgradio toranj u partnerstvu sa svojom sestrinskom tvrtkom Vision koja se bavi razvojem i proizvodnjom modularnih građevinskih rješenja. Tide je tijekom gradnje koristio tehnologiju kojom je vrijeme potrebno za planiranje, projektiranje, proizvodnju i transport modularnih dijelova potrebnih za izgradnju upola smanjeno u usporedbi sa standardnim metodama.

[zvor: Tide Construction]
Neboder u kojem se nalazi 937 stanova izgrađen je na površini od 2000 četvornih metara. Radovi su završeni dva mjeseca prije planiranog roka.

“Fantastično je da smo ovako značajan projekt završili za samo 28 mjeseci. College Road pokazuje mnoge prednosti modularne gradnje i mogućnosti kako se ograničeni prostor može transformirati u vrijednu nekretninu s gotovo tisuću stanova. Javni prostor je revitaliziran na učinkovit i održiv način”, rekao je John Fleming, predsjednik kompanija Tide Constructions i Vision Modular Systems.