Reprezentativni nogometni kamp mogao bi se graditi u Velikoj Gorici

Zemljište na kojem bi se mogao graditi kamp se nalazi svega tri kilometra udaljenosti od zračne luke "Franjo Tuđman", 15-ak kilometara udaljeno je od stadiona Maksimir, a prostire se na 92 tisuće kvadratnih metara

64
nogometni kamp
Kamp bi koristile sve reprezentativne selekcije [Image by Lorenzo Cafaro from Pixabay]

Hrvatski nogometni savez kreće u izgradnju toliko dugo čekanog nogometnog kampa i to vjerojatno u Velikoj Gorici, doznaje Dnevnik Nove TV.

Iznos od oko 15 milijuna eura je osiguran. Problem je pronaći prikladno zemljište, a tu se kao potencijalni partner iskristalizirao Grad Velika Gorica, javlja Dnevnik. Zemljište na kojem bi se mogao graditi kamp se nalazi svega tri kilometra udaljenosti od zračne luke “Franjo Tuđman”, 15-ak kilometara udaljeno je od stadiona Maksimir, a prostire se na 92 tisuće kvadratnih metara.

Tamo bi se preselila administracija Saveza, izgradila bi se četiri nogometna terena s popratnom infrastrukturom za spavaonice, svlačionice, teretanu i sve što je potrebno za kamp koji bi koristile sve reprezentativne selekcije.

Niz zemljišta u vlasništvu je Republike Hrvatske, Grada Velike Gorice, a nekoliko parcela je u privatnom vlasništvu. “Grad Velika Gorica u potpunosti bi dao sve od sebe da se želja i težnja Hrvatskog nogometnog saveza ipak realizira u našem gradu”, rekao je Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice.

“Strateški cilj Saveza je izgradnja reprezentativnog kampa. Na tu temu već se neko vrijeme razgovara, pregovara, i vjerujemo da se približavamo dogovoru i čim ćemo imati konkretnije informacije na tu temu, o tome ćemo obavijestiti javnost i medije”, rekao je Tomislav Pacak, HNS-ov glasnogovornik.