Javni poziv za energetsku obnovu zgrada obustavljen nakon 16 minuta

Iz Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine kažu da je ukupan iznos zatraženih bespovratnih sredstava dosegnuo 200 posto ukupno raspoloživog iznosa bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva

75
energetska obnova zgrada
Photo by Darya Sannikova from Pexels

Nakon 16 minuta od otvaranja prijava, obustavljen je Javni poziv za energetsku obnovu zgrada jer je popunjeno 600 milijuna kuna vrijednih prijava, navodi Zgradonačelnik.hr.

Prijave za Javni poziv otvorene su u 9:00 sati, a 16 minuta nakon toga poziv je obustavljen. Iz Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine kažu da je ukupan iznos zatraženih bespovratnih sredstava dosegnuo 200 posto ukupno raspoloživog iznosa bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva.

“Iz navedenog razloga, a sukladno Uputama za prijavitelje, točka 3.3. Rok za predaju projektnog prijedloga, s danom 17. svibnja 2022. godine Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava Energetska obnova višestambenih zgrada obustavlja se na određeno vrijeme do 1. kolovoza 2022. godine”, poručuju iz Ministarstva.

Svi projektni prijedlozi koji se pokušaju registrirati u sustav fondovieu unutar razdoblja u kojem je Poziv obustavljen neće biti uzeti u razmatranje. O eventualnoj mogućnosti ponovnog otvaranja Poziva, obavijesti će biti objavljene na mrežnim stranicama Ministarstva te javnom portalu sustava fondovieu (eNPOO).

Sukladno Uputama za prijavitelje, točka 3.4. Pitanja i odgovori, obustavlja se zaprimanje pitanja te na njih Ministarstvo neće odgovarati.