Koncern Agram je novi vlasnik Ciboninog tornja

Toranj je visok 92 metra imiam 25 katova, a kupoprodajni ugovor obuhvaća 16 katova i garažni prostor  ukupne površine 6700 četvornih metara. Vrijednost transakcije u skladu s ugovorom nije objavljena

315
Koncern Agram Poslovni toranj Cibona
[Izvor: Fortenova grupa]

Fortenova Grupa i Koncern Agram potpisali su kupoprodajni ugovor kojim je Agram postao novi vlasnik većine prostora u poslovnom tornju Cibona u Zagrebu. Toranj je visok 92 metra imiam 25 katova, a kupoprodajni ugovor obuhvaća 16 katova i garažni prostor  ukupne površine 6700 četvornih metara. Vrijednost transakcije u skladu s ugovorom nije objavljena.

Cibonin poslovni toranj smatrao se reprezantativnom poslovnom zgradom. Nalazi se u centru grada, na prestižnoj i lako dostupnoj lokaciji., navodi se u priopćenju Fortenova grupe. Projektanti su bili Marijan Hržić, Borislav Šerbetić i Ivan Piteša, a gradilo ga je GRO Vladimir Gortan. Gradnja je počela u travnju 1986. godine, a završena je 1987. uoči Univerzijade, u sklopu sportsko-poslovnoig kompleksa Cibona. Što se tiče poslovnog dijela, kompleks je danas prilično zapušten.

“Nakon što smo u najvećoj mjeri zaključili procese prodaje kompanija koje nisu dio našeg matičnog poslovanja, fokusirali smo se na prodaju nekretnina koje nisu dio temeljnog poslovanja. Zadovoljni smo što smo u vrlo kratkom vremenu pronašli partnera koji će, siguran sam, osigurati potrebne investicije ovoj dobro poznatoj zgradi”, rekao je James Pearson, izvršni direktor Fortenova grupe za financije.

“Cibonin toranj ikona je zagrebačke arhitekture i sjajno se uklapa u nekretninski portfelj Koncerna Agram. Prepoznavši ovu ulagačku priliku nastavljamo s investicijama u domaće gospodarstvo, a ova akvizicija poklapa se s 30-tom godišnjicom poslovanja Koncerna Agram”, rekla je Ivana Bratanić, potpredsjednica Koncerna Agram.