Marina Kaštela dobiva jedrličarski i poslovni centar sa zatvorenim bazenom

Otvaranje bazena najavljeno je za ožujak, nakon što se dobije uporabna dozvola. Olimpijski jedriličarski centar svoja će vrata otvoriti u travnju

252
Marina Kaštela
Marina Kaštela (Izvor: www.marina-kastela.hr)

Nakon otvorenja Bavadria Cafea 2014. te restorana Nautic 2015. u Marini Kaštela uskoro će u funkciji biti dva nova objekta: olimpijski jedriličarski centar i poslovni centar sa zatvorenim bazenom. Oba objekta okružena su tisućama kvadrata javnih površina oplemenjenih modernim šetnicama, klupama, javnom vanjskom rasvjetom i zelenilom.

Investicija je, uključujući uređenje vanjskih prostora, vrijedna oko 10 milijuna eura. U oba objekta bit će zaposleno 25 ljudi na neodređeno radno vrijeme.

Jedriličarski centar obuhvaća hangar za jedrilice i restoran à la carte i lounge bar, svlačionice, sanitarne prostore i urede za potrebe Jedriličarskog kluba Marina Kaštela. Objekt će sadržavati sve potrebne strukture za sportske i komercijalne regate namijenjene velikom broju sudionika.

Poslovni centar s 25-metarskim bazenom imat će vlastiti spa i wellness centar te  odgovarajuće ugostiteljske i poslovne sadržaje.

Bazen će biti otvoren cijele godine. U njemu će se održavati treninzi vodenih sportova, rekreativno plivanje za građane, plivačka natjecanja, a u sklopu objekta nalazit će se i pizzeria te razni poslovni objekti. U prvih petnaest dana nakon otvaranja bazen će biti besplatan za sve građane.

Spoj poslovnih, sportskih i javnih sadržaja

“Cilj nam je da vidimo kako će to sve organizacijski funkcionirati u budućnosti”, rekao je za Slobodnu dalmaciju Josip Berket, vlasnik Marine Kaštela. Dodao je kako je kaštelanska marina jedina u Hrvatskoj u kojoj je spojeno poslovno-sportsko i javno.

Otvaranje bazena najavljeno je za ožujak, nakon što se dobije uporabna dozvola. Olimpijski jedriličarski centar svoja će vrata otvoriti u travnju.

“Trenutačno je u tijeku tehnički pregled. U hodu uklanjamo neke sitne nedostatke i veselim se što će naši građani uskoro na korištenje imati ove nove sadržaje, koji će, vjerujem, itekako poboljšati turističku ponudu našega grada”, zaključuje Berket.

Marina Kaštela smještena je na jugoistočnoj obali Kaštelanskog zaljeva čiju zaštitu vjekovima pružaju brdo Kozjak te poluotoci Marjan i Čiovo. Gradnja marine počela je 2002. s idejom da se povežu aktivnosti koje su već postojale u veslačkom i jedriličarskom klubu.

>>Jelsa dočekuje ljeto u novom ruhu

Slijedeća faza trebao bi biti nastavak izgradnje servisnog dijela marine. Planira se izgradnja novog obalnog zida s platoima, kolnim i zelenim površinama, komunalnim instalacijama i pratećom infrastrukturom. Suhi vezovi bit će opremljeni kvalitetnim priključcima i separatorima ulja oborinske odvodnje i uređajem za odvajanje teških metala. Planira se i izgradnju novog, dodatnog travel lifta od 200 tona. Na uređenoj obali servisnog dijela marine predviđena je i stanica za prihvat fekalnih voda s plovila s priključkom na kanalizacijski sustav marine.

Planira se i izgradnja hotela s četiri zvjezdice, s ukopanom garažom i kongresnim centrom. U sklopu hotela trebao bi biti administrativni prostor za potrebe marine, prostor za konferencije i slično. Vrijednost ove investicije procjenjena je na oko devet milijuna eura.