Na mjestu stare robne kuće niknut će Pula Mall vrijedan 130 mil. kn

Predviđena vrijednost investicije je 130 milijuna kuna. U podrumu robne kuće bit će parkiralište sa 150 mjesta, a na gornjim etažama trgovine, slow food restoran i kabaret

468
Pula Mall
Robna kuća u Puli je otvorena 1978. godine, a nakon što se ugasila Puljanka i Istra, zgrada kraj tržnice je zapuštena i prazna

Umjesto derutne robne kuće u centru grada Pula bi trebala dobiti novi trgovački centar – Pula Mall. Najavio je to na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Filip Zoričić prilikom osvrta na uređenje zelene tržnice.

Predviđena vrijednost investicije je 130 milijuna kuna. U podrumu robne kuće bit će parkiralište sa 150 mjesta, a na gornjim etažama trgovine, slow food restoran i kabaret.

Zoričić je istaknuo kako Pula ima najljepšu secesijsku zgradu Tržnice na Mediteranu, koja datira s početka 20. stoljeća, no tržnica ne izgleda dobro. Želja je gradske uprave da i zgrada merkata saživi u popodnevnim satima po uzoru na Firenzu pa je planiraju revitalizirati dodatnom gastro ponudom i sadržajem, piše Glas Istre. Zoričić je istaknuo kako treba urediti prostor s obje strane tržnice i tom je kontekstu spomenuo i robnu kuću.

Zgrada je u vlasništvu luksemburškog projektnog društva Istria Real Estate, a ono je pak u vlasništvu britanskog York Capitala. Robna kuća u Puli je otvorena 1978. godine, a nakon što se ugasila Puljanka i Istra, zgrada kraj tržnice je zapuštena i prazna. Istria Real Estate kupio je zgradu na javnoj dražbi prije dvije godine.

U razgovoru s predstavnikom vlasnika dogovoreno je da se u studenom očisti okoliš, a s poslodavcima će se razgovarati kako bi se napravio plan kojim bi se uredio izgled i stanje na glavnoj gradskoj tržnici, a paralelno bi se obnovila i robna kuća.