Studentski dom u Puli dobiva dva nova paviljona

Projekt je vrijedan 75,3 milijuna kuna - 85 posto se financira iz fondova Europske unije, a ostatak iz državong proračuna

136
Studentski dom u Puli
Radovi na izgradnji novih paviljona studentskog doma

Sredinom veljače započeli su radovi na izgradnji novih paviljona Studentskog doma u Puli.

Dva nova paviljona s dodatnih 248 kreveta trebala bi završena do ožujka 2021. godine. Radove izvodi splitska građevinska tvrtka Lavčević.

“Paviljoni će biti suvremeno opremljeni kao i postojeći dio Studentskog doma izgrađen prije četiri godine”, rekao je Miodrag Čerina, ravnatelj Studentskog centra Pula, tvrtke koja je uz Sveučilište Juraj Dobrila nositelj projekta. “Sobe će biti opremljene televizorima i klima uređajima, a u paviljonima će biti prostor za druženje, zabavu, učenje, kuhinje, praonice i ostali sadržaji potrebni za ugodan studentski život.”

Projekt je vrijedan 75,3 milijuna kuna – 85 posto se financira iz fondova Europske unije, a ostatak iz državong proračuna.

Novi paviljoni grade se na mjestu stare pulske bolnice. Zgradu bivše kotlovnice i 30 metarski dimnjak zamijenit će paviljon s 97 dvokrevetnih soba, a nakon toga će se zaštićena zgrada nekadašnje bolničke praonice urediti za smještaj još pedesetak studenata. Uz suglasnost konzervatora zgradi će se nadograditi još jedna etaža.

Prvi paviljon Studentskog doma u Puli izgrađen je 2015. i ima 136 kreveta. Izgradnjom novih dvaju paviljona kapacitet doma dosegnut će gotovo 400 kreveta. Pulsko sveučilište pak ima oko četiri tisuće upisanih studenata.