Revolut: u pet godina do vrijednosti od pet milijardi eura

Novoprikupljeni novac Revolut će uložiti u dalji razvoj funkcionalnosti i nove proizvode - kredite za male trgovine te u širenje poslovanja u Europi i Sjedinjenim Državama.

232
Digitalna banka Revolut
Aplikacija i kartica tvrtke Revolut (Foto: Revolut)

Digitalna banka Revolut, uspjela je u posljednjoj rundi prikupljanja novih sredstava utrostručiti svoju vrijednost na nešto više od pet milijardi eura.

Time je postala, unatoč tome što još nije postigla profitabilnost, uz tvrtke N26 i Monzo, jedna od najvrijednijih europskih financijskih startup tvrtki.

Trenutno najvrijedniji europski fintech je švedska tvrtka Klarna, čija vrijednost se procjenjuje na nešto manje od šest milijardi eura.

Novoprikupljeni novac Revolut će uložiti u dalji razvoj funkcionalnosti i nove proizvode – kredite za male trgovine te u širenje poslovanja u Europi i Sjedinjenim Državama.

>>Revolut pokrenuo platformu za trgovanje dionicama bez naknade

U Hrvatskoj 50.000 korisnika

Cilj je brzo povećati broj korisnika, kojih je sada nešto više od deset milijuna, a u Revolutu kažu da žele doći do bar stotinu milijuna korisnika, u slijedećih pet godina.

U Hrvatskoj, Revolut je krajem prošle godine imao više od 50 tisuća korisnika.

Tvrtka danas ima 2000 zaposlenih, a do kraja ove godine zaposliti će novih tisuću ljudi, od kojih će bar 20 posto biti zaposleno u odjelu za odnose s korisnicima.

Osnivači tvrtke Revolut: Vlad Yatsenko (lijevo) i Nikolaj Storonsky

Najveći ulagač u Revolut, u posljednjoj rundi prikupljanja sredstava, je američki fond rizičnog kapitala, TCV (Technology Crossover Ventures), tvrtka iz Silicijske doline, koja je do sada ulagala u startup uspješnice kao što su Airbnb, Netflix i Spotify. Revolut traži ulagače već nekoliko mjeseci, optimistično najavljujući tržišnu kapitalizaciju od sedam-osam milijardi eura.

Unatoč tome što tvrtka još uvijek generira gubitke od oko pedeset milijuna eura godišnje.

>>Revolut kroz partnerstvo s Mastercardom traži bržu ekspanziju u SAD-u