Croatia Airlines i dalje obavlja sve planirane letove u europska odredišta

Croatia Airlinesa aktivno prati razvoj situacije s koronavirusom te poduzima sve potrebne korake kako bi se zdravstvena sigurnost putnika, članova posade zrakoplova i zaposlenika tvrtke zadržala na najvišoj mogućoj razini

242
Croatia airlines

Prateći aktualnu situaciju s koronavirusom, hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines nastavlja obavljati sve planirane letove u sva europska odredišta, objavili su iz kompanije.

Ured za upravljanje kriznim situacijama i izvanrednim događajima Croatia Airlinesa aktivno prati razvoj situacije s koronavirusom te kontinuirano planira i poduzima sve potrebne korake kako bi se zdravstvena sigurnost putnika, članova posade zrakoplova i svih drugih zaposlenika tvrtke zadržala na najvišoj mogućoj razini.

Prate se i uvažavaju sve preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, udruge Star Alliance, Međunarodne udruge za zračni promet (IATA) te drugih hrvatskih i međunarodnih nadležnih institucija i udruga.

>>Corona virus šteti poslovanju pet milijuna tvrtki

U sklopu operativnih priručnika tvrtke propisane su procedure i postupci za slučaj uočavanja infektivne bolesti kod članova posade ili putnika, a kompanija je istodobno u stalnom i izravnom kontaktu sa svim zračnim lukama u koje slijeću njezini zrakoplovi zbog koordinacije postupaka i procedura u vezi s mogućom pojavom zaraženih osoba koronavirusom.

Početkom veljače je svim zaposlenicima koji u svakodnevnom radu dolaze u izravan kontakt s putnicima podijeljena dodatna zaštitna oprema: kirurške maske, jednokratne gumene rukavice, tekućine za dezinfekciju i higijenske maramice, kao i dodatna količina dezinfekcijskih sredstava (Body Fluid Spill Kit) koja su standardni dio opreme zrakoplova.

>>Coronavirus – vodič za poslodavce

Osim toga, za slučaj potrebe Croatia Airlines raspolaže i sredstvima za dezinfekciju i dezinsekciju zrakoplova.

Iz kompanije su kazali da će o svim eventualnim novim momentima redovno informirati internu i eksternu javnost, brinući za sigurnost svojih zaposlenih i putnika.


Zbog povećanog interesa javnosti i medija, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga će dana u 15 sati na svojim mrežnim stranicama objaviti najnovija saznanja u vezi koronavirusa.

Trenutno stanje širenja coronavirusa u svijetu možete pratiti ovdje.