Tvornica obuće Ivančica gradi logističko-distributivni centar

Objekt se gradi u Poslovnoj zoni Ivanec - Istok, na parceli površine oko devet tisuća četvornih metara, a svi radovi trebali bi biti završeni do kraja travnja iduće godine

344
Tvornica obuće Ivančica

Tvornica obuće Ivančica d.d. Ivanec, najveća ivanečka tvornica, počela je s podizanjem konstrukcije svog novog logističko-distibutivnog centra. Objekt se gradi u Poslovnoj zoni Ivanec – Istok, na parceli površine oko devet tisuća četvornih metara. Sam objekt imat će 2700 četvornih metara korisnog prostora.

“Riječ je o visokoregalnom skladištu opremljenom odgovarajućom informatičkom infrastrukturom, a koji će biti u funkciji skladištenja i otpreme naših proizvoda kupcima. Poznato je da je Ivančica tradicionalni izvoznik sa značajnim rastom izvoza dječje obuće Froddo. Froddo dječju obuću izvozimo u četrdesetak zemalja svijeta, a najveći udio u izvozu odnosi se na zemlje EU. Od dana narudžbe do ugovorenog roka isporuke je period od nekoliko mjeseci kada proizvedenu robu moramo skladištiti, pakirati i pripremiti za isporuku kupcima”, rekao je predsjednik Uprave Ivančice Siniša Zver.

Završetak radova krajem travnja 2019.

“Zbog velikog broja artikala dječje obuće i oko 900 kupaca kojima svake sezone isporučujemo naše proizvode, potrebno je stvoriti optimalne uvjete za skladištenje, pakiranje i otpremu robe kupcima u ugovorenim količinama i ugovorenim rokovima isporuke. Budući da na matičnoj lokaciji tvrtke nemamo dovoljno raspoloživog prostora, koristimo i unajmljena skladišta što nam stvara određene troškove i organizacijske gubitke. Na postojećoj matičnoj lokaciji tvrtke nema uvjeta za dogradnju prostora tako da smo se odlučili na gradnju u Poslovnoj zoni Ivanec”, dodao je Zver.

Tvrtka je gradnju objekta povjerila domaćem izvođaču, MIPCRO-u Ivanec, a svi radovi trebaju biti dovršeni do kraja travnja 2019. godine.