Varaždin u Varteks kvartu dobiva moderni maloprodajni park

Na zemljištu površine 50 tisuća četvornih metara, na sjeveroistočnom dijelu stare Varteksove tvornice, austrijski investitor gradit će maloprodajni park, a izgradnja kružnog toka je osnova za razvoj cijelog tog dijela

78
S-Park vVraždin
Potpisan sporazum o suradnji u realizaciji strateškog investicijskog projekta „VARTEKS kvart – urbana regeneracija“.

U Varaždinu je potpisan ugovor o izgradnji kružnog toka u Zagrebačkoj ulici između Grada Varaždina, Varteksa i austrijskog investitora SES Spar European Shopping Centers. Time počinje realizacija projekta ‘Varteks kvart – urbana regeneracija’, kojeg je Vlada RH prošle godine proglasila strateškim investicijskim projektom.

Projekt “Varteks – kvart urbane regeneracije” uključuje rekonstrukciju postojećeg Varteksovog kompleksa na površini od 22 hektara, gradnju prometnice, vodovoda, odvodnje te obnovu energetske i plinske mreže, kao i uklanjanje postojećih neaktivnih građevina. Projekt će se provesti u dvije faze – realizaciju sjevernog kružnog toka na Zagrebačkoj ulici s pristupnom prometnicom i pripadajućom komunalnom infrastrukturom te realizaciju južnog kružnog toka i “T-raskrižja” na Zagrebačkoj ulici, uz ostale dijelove prometnica s komunalnom infrastrukturom.

Izgradnja kružnog toka je osnova za razvoj prve faze projekta, rekao je predstavnik tvrtke SES Hrvatska i voditelj projekta Boštjan Brantuša. Na zemljištu površine 50 tisuća četvornih metara, na sjeveroistočnom dijelu stare Varteksove tvornice, austrijski investitor gradit će maloprodajni park.

S-Park zamišljen je kao moderan, kvalitetan regionalni maloprodajni park koji će sadržavati velike trgovine, među kojima će centralna biti prvi gradski hipermarket Interspar, te druge maloprodajne, uslužne i prehrambene objekte. Povijest stare tvornice i kulturna baština tog prostora trebali bi biti inspiracija za dizajn S-Parka

Kružni tok trebao bi biti završen u proljeće 2023., gradnja parka trebala bi početi u jesen 2023. dok je otvaranje S-parka planirano za 2024. godine.

Investitor, projektant i izvođač radova je tvrtka SES Spar European Shopping Centers sa sjedištem u Salzburgu, koja će i upravljati nekretninama u parku.