Za obnovu pristupne ceste Luci Novalja – jug 45 mil. kuna

Primorska ulica je pristupna cesta luci Novalja - Jug koja prolazi kroz grad uz samu morsku obalu i jedini je izlaz i ulaz prema luci. Rekonstrukcija pristupne ceste doprinijet će se većoj protočnosti i sigurnosti prometa čime će se smanjiti opterećenost pristupne ceste

77
Ugovor su potpisali potpisali potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo [Izvor: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture]

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture potpisan je u ponedjeljak 45 milijuna kuna vrijedan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za realizaciju prve faze rekonstrukcije Primorske ulice u Novalji. Ugovor su potpisali potpisali potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo. Ovaj važan projekt za Grad Novalju, ali i Ličko-senjsku županiju, najvećim dijelom se sufinancira europskim sredstvima.

Primorska ulica je pristupna cesta luci Novalja – Jug koja prolazi kroz grad uz samu morsku obalu i jedini je izlaz i ulaz prema luci. Rekonstrukcija pristupne ceste doprinijet će se većoj protočnosti i sigurnosti prometa čime će se smanjiti opterećenost pristupne ceste. Projekt rekonstrukcije prometnice uključuje i rekonstrukciju 139 parkirališnih mjesta, kao i montažu solarnih klupa i čekaonica te izvođenje horizontalne signalizacije kojom će se olakšati pristup osobama s posebnim potrebama.

Realizacijom ovog projekta Primorska ulica postat će dvosmjerna prometnica s unaprjeđenom cestovnom, oborinskom, biciklističkom i pješačkom infrastrukturom. Projekt uključuje i rekonstrukciju 139 parkirališnih mjesta, montažu solarnih klupa i solarne čekaonice za autobuse koji prometuju ulicom te horizontalnu signalizaciju koja olakšava pristup osobama s invaliditetom uz hortikulturni zahvat za očuvanje bioraznolikosti.

Projekt rekonstrukcije Primorske ulice u Novalji nastavak je velikog ciklusa ulaganja u lučku infrastrukturu gdje se sredstvima Kohezijskog fonda trenutno sufinanciraju 22 projekta rekonstrukcije ili izgradnje luka i pristupne infrastrukture u lukama od županijskog i lokalnog značaja diljem jadranske obale.