Orbico grupa preuzima rumunjsku tvrtku Interbrands

Proces preuzimanja provest će se u nekoliko faza. Orbico bi u roku od tri mjeseca trebao preuzeti 60-postotni udjel u Interbrandsu, a potpuno preuzimanje kompanije trebalo bi biti u roku od tri godine

96
Orbico grupa

Orbico grupa, jedan od vodećih europskih distributera robe široke potrošnje, preuzela je većinski udjel u rumunjskoj distribucijskoj kompaniji Interbrands Marketing and Distributions. Ugovor o preuzimanju udjela u rumunjskoj kompaniji potpisan je s tvrtkom Holson, članicom Sarkis Group Internationala registriranom na Cipru, priopćeno je iz Orbico grupe. Transakciju, čija vrijednost nije objavljena, trebaju odobriti agencije za zaštitu tržišnog natjecanja u Rumunjskoj, Srbiji i Makedoniji.

Proces preuzimanja provest će se u nekoliko faza. Orbico bi u roku od tri mjeseca trebao preuzeti 60-postotni udjel u Interbrandsu, a potpuno preuzimanje kompanije trebalo bi biti u roku od tri godine.

Orbico je već prisutan na rumunjskom tržištu, a preuzimanje vodećeg rumunjskog distributera vide kao racionalan poslovni potez.

Interbrands je vodeći distributer proizvoda Orbicovih strateških partnera na rumunjskom tržištu, među kojima su Philip Morris, British American Tobacco, Procter & Gamble, Coty, Danone, Duracell, Fater i Nestlé. Kompanija je osnovana 1993., a sjedište joj je u Bukureštu. U prošloj godini Intrbrands je, prema priopćenju Orbico Grupe, prihodovao oko 200 milijuna eura dok je EBITDA iznosila oko 10 milijuna eura. Na rumunjskom tržištu Interbrands ima udjel oko osam posto. Imaju tri logistička centra, a zapošljavaju oko dvije tisuće ljudi.

Orbico grupa posluje u 20 zemalja. Prošle godine prihodovala je više od dvije milijarde eura uz dobit prije oporezivanja od 25 milijuna eura. U njenom distribucijskom portfelju su brojne robne marke iz segmenta prehrane, kozmetike, farmaceutike, tehnike, igračaka.