Pelješki most bit će spojen u noći s 28. na 29. srpnja

Montaža spojnog segmenta na sredini između dvaju stupova zahtjevan je posao i zato se obavlja noću kad je čelik najstabilniji

74
Pelješki most

U noći sa subote na nedjelju postavljen pretposljednji segment konstrukcije Pelješkog mosta. Od fizičkog spajanja hrvatskog juga s ostalim dijelom Hrvatske dijeli nas još 18,5 metara. Taj posljednji segment treabo bi biti postavljen u noći između 28. i 29. srpnja.

Dvije sinkronizirane dizalice najprije su podignule segment do donje razine već postavljene konstrukcije mosta. Slijedio je milimetarski precizan posao.

Kada je na donjem dijelu podrezano nekoliko milimetara, dizalice su se ponovno pokrenule, a 18,5 metara dug i 100 tona težak dio kolnika budućeg mosta počeo se lagano podizati. Zastajalo se na mjestima gdje je trebalo dodatno rezati.

Montaža spojnog segmenta na sredini između dvaju stupova zahtjevan je posao i zato se obavlja noću kad je čelik najstabilniji.

“Imali smo sreću večeras. Nije bilo velikih oborina, niti velikih iznenađenja pri montaži. Nije bilo vjetra, noć je prošla mirno i bez velikih problema”, rekao je za HRT Zoran Trogrlić iz IGH-a, nadzorni inženejr na gradilištu Pelješkog mosta,

Kineski izvođači i investitor Hrvatske ceste nadaju da se će lijepo vrijeme biti i u noći s 28. na 29. srpnja. Tada je planirana montaža posljednjeg segmenta konstrukcije Pelješkog mosta.

>>Počelo spajanje rasponske konstrukcije Pelješkog mosta