Petrol u srijedu na jedan sat zatvara prodajna mjesta u Hrvatskoj

Petrol je drugi najveći distributer naftnih derivata u Hrvatskoj, gdje posluje pod brendovima Petrol i Crodux. U Hrvatskoj ima mrežu s 202 prodajna mjesta i tržišni udjel oko 23 posto

17
Petrol
[Izvor: Petrol / MediaKit]

Petrol će u srijedu od 12 do 13 sati zatvoriti svoja prodajna mjesta u Hrvatskoj kako bi iskazao nezadovoljstvo Vladinim mjerama regulacije cijena goriva. Petrol procjenjuje da šteta koju je zbog toga pretrpjela kompanija premašuje 45 milijuna eura.

Iznimka će biti benzinske postaje na autocestama i pomorskom dobru. Za vrijeme zatvaranja prodajnih mjesta gorivo će se po potrebi bez ograničenja točiti hitnim i interventnim službama.

Sa skupštine dioničara društva hrvatska i slovenska vlade pozvane su da Petrolu nadoknade štetu. Petrol je također podnio prijedlog za mirno rješenje spora pred hrvatskim Državnim odvjetništvom, a u slučaju neuspješnog mirnog rješenja podnijet će odštetni zahtjev za osiguranje svoje pravne i financijske pozicije.

Petrol je drugi najveći distributer naftnih derivata u Hrvatskoj, gdje posluje pod brendovima Petrol i Crodux. Preuzimanje društva Crodux derivati dva završeno je početkom studenog ove godine. Time je Grupa Petrol povećala broj svojih prodajnih mjesta u Hrvatskoj na 202, a tržišni udio na 23 posto.

Na objavu Petrola reagiralo je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja najavom da će se ministar Davor Filipović u srijedu sastati s Upravom Petrola. Ministarstvo podsjeća da u vrijeme kada naftne kompanije ostvaruju rekordne profite zbig rata u Ukrajini i špekulacija na tržištu. Vlada čini sve kako bi zaštitila standard građana.

>>Petrol Zagreb pripojio tvrtku Crodux derivati dva

>>Petrol: Svakom litrom prodanog goriva gubimo 0,7 do 1,7 kuna