Počinje izgradnja reciklažnog dvorišta u zagrebačkoj četvrti Podsused

Ukupna investicija iznosi oko 8 milijuna kuna, od toga je 4,5 mil. kuna financirano bespovratnim sredstvima EU-a u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija". Radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta će trajati osam mjeseci

47
Reciklažno dvorište Podsused
[Izvor: zagreb.hr]

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je početak radova na izgradnji reciklažnog dvorišta u Gradskoj četvrti Podsused – Vrapče. Ukupna investicija iznosi oko osam milijuna kuna, od toga je 4,5 milijuna kuna financirano bespovratnim sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”. Radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta će trajati osam mjeseci.

Novo reciklažno dvorište namijenjeno je odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju posebnih vrsta otpada. Sastojat će se od manipulativne površine s prizemnim dvorišnim objektom za djelatnike, prizemnom dvorišnim skladištem za problematičan otpad i bit će opremljen kontejnerima i spremnicima za različite vrste otpada.

“Po završetku izgradnje, Podsused će dobiti najveće reciklažno dvorište u gradu Zagrebu, a građani će moći besplatno ostaviti glomazni i drugi otpad koji ne mogu odvojiti u spremnike namijenjene za recikliranje”, rekao je.gradonačelnik. Također je istaknuo da se po otvorenju očekuje povećanje stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagališta u drugim dijelovima Zagreba.

“Ovo dvorište će zamijeniti postojeće mobilno reciklažno dvorište u Podsusedu. Pozivamo građane da donose svoj glomazni i drugi otpad za reciklažu, besplatno i brzo, na mjesto gdje će biti adekvatno i kvalitetno zbrinut”, poručio je Tomašević.